Op Tollembeekse Hanezoekerstocht

Geschreven door op 01-05-2013

Op Tollembeekse Hanezoekerstocht

De wandelvereniging ‘Parel van het Pajottenland’ uit Vollezele organiseerde op woensdag 1 mei haar eerste Tollembeekse Hanezoekerstochten, meteen een schot in de roos met niet minder dan 1.368 deelnemers.

Tijdens de wandeling stond de natuur in zijn nieuwe frisse lentekleuren en geuren duidelijk centraal. Vanuit het ontmoetingscentrum Willem Tell voorzag de wandelvereniging drie mooie wandellussen. Een eerste lus liep langsheen de prachtige wandelwegen en flanken van de Kleienberg en de Schampaart. De kronkelende Mark vergezelde de talrijke deelnemers tot in Vollezele. 

Het Congobos stond centraal tijdens de tweede lus, met heel wat onverharde wegen en tal van prachtige zichten op het glooiende Pajottenland . De Nemerkensdries loodste de terugweg in. Ook de minder mobiele wandelaar kon voluit van het mooie Pajottenland genieten. Zij kwamen onder meer voorbij de woning van Urbain Servranckx . Urbanus is dan ook de bekendste inwoner van Tollembeek. Een prachtig standbeeld van Urbanus en zijn kornuiten siert het marktplein van de gemeente. Vele inwoners van Tollembeek en de omliggende gemeente gingen destijds werken in de koolmijnen , het koolmijnwerkerspad is hiervan getuige

 

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate