Pannenkoeken"tocht" eten op Valentijn

Geschreven door op 14-02-2016

Pannenkoeken

Vandaag is het Valentijn, eigenlijk is het alle dagen Valentijn, of toch niet? Alleszins is het een commerciële dag, maar zeker een wandeldag. In Oost-Vlaanderen, in de hoofdstad van het Waasland, namelijk Sint Niklaas, hield wandelclub “De Lachende Klomp”, zijn jaarlijkse Pannenkoekentocht. Sint Niklaas is gelegen tussen Gent en Antwerpen, en heeft de grootste, mooiste markt van het land.

De wandelaars konden inschrijven met keuze, een tocht met pannenkoeken of zonder. De wandeling ging richting Haasdonk, langs het Fort van Haasdonk en de Haasdonkse bossen. Het Fort was een militaire vesting (uit W.O.I). Eveneens nu een beschermd natuurgebied. Een overwinteringsplaats voor duizenden vleermuizen.

 

De grotere afstanden genoten van het pittoreske Hof ter Saksen (18de eeuw), gelegen in Beveren (een deelgemeente van Sint Niklaas). De wandelaars konden het prachtige kasteelpark bewonderen. Beveren is één polderlandschap, met nog geklasseerde pareltjes Hof ter Welle en Hof ter Snoeck. Het was voor alle afstanden stappen langs groene veld- en kerkwegels. Het Waasland is landelijk, ook met cultuur en lekker eten. Sint Niklaas heeft zijn Mercator museum. Daar slepen de originele wereldkaarten en –bollen je mee naar de wereld van de woeste zeebonken uit en ver verleden ( een bezoekje waard, zeker bij regenweer).

 

Terug in de startzaal “ Cafetaria van Buso Baken” smaakten de pannenkoeken overheerlijk. Bedankt, aan alle vrijwilligers voor deze puike organisatie.

Tekst : Karin Moens

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate