Met wandelclub Egmont op Jenevertocht

Geschreven door op 20-12-2017

Met wandelclub Egmont op Jenevertocht

Deze midweektocht kreeg de naam jenevertocht mee. Er hangt een dichte mist en de voorspellingen beloven geen beterschap. Het zou droog worden, maar daar hebben we niet veel van gemerkt. Integendeel, de mist valt neer en maakt alles vochtig. Spijtig, want van de vele mooie vergezichten is heel weinig te zien.

 

Er kan ook weer ingeschreven worden in de rustpost in Oombergen. Van daaruit gaat het via trage wegen, dreven en wegels naar de rustpost/inschrijving in Leeuwergem. De zaal zit bomvol en het is wachten op een plaatsje om de boterhammen te nuttigen.

        

Na de rust gaat het opnieuw richting Oombergen om na ongeveer 7 km getrakteerd te worden op een lekkere jenever bij Stokerij Mertens. Mertens is een echt familiebedrijf. Men maakt er al meer dan 30 jaar likeuren en jenevers naar recepten en traditie van vader op zoon. Mertens is lid van O’de Flander, de Europees erkende Oost-Vlaamse graanjenever. De veroudering en de spelingen van het product maken de jenever Mertens zo speciaal. Bij Stokerij Mertens wordt alles zelf gestookt. Zij maken jenevers in verschillende alcohol percentages. De Mertens jenever 40% werd erkend met het O’de Flander Label. Bron: http://www.groetenuitdevlaamseardennen.be/producenten/stokerij-mertens/?v=d3dcf429c679

    

Na deze traktatie is het nog slechts 1 km naar het einde van onze wandeling.
Spijtig van het weer maar toch kon deze tocht nog 1402 wandelaars bekoren.

TEKST: Josiane Questroy

Geniet mee van enkele sfeerbeelden door op "fotoreportage" te klikken:

Fotoreportage (Josiane Questroy)

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate