Brugge binnenstebuiten in kerstsfeer

Geschreven door op 23-12-2017

Brugge binnenstebuiten in kerstsfeer

De eindejaarswandeling in Brugge is een klassieker. Als toerismestad wordt de binnenstad nog meer bezocht dan anders. Wandelaars komen van alle kanten van het land w.o. ook heel wat Franstaligen. Het is twijfelen tussen wandelen in het donker al dan  niet. Verleden jaar deed ik het in het donker, dit jaar kies ik voor vertrek kort na de middag en hou het bij 11 km, kwestie van veel zaken op het gemak te zien. Wandelclub WSV De Brugsche Globetrotters vzw is er met zijn vele medewerkers klaar voor, wij ook. Meer dan 2.800 wandelaars zullen uiteindelijk de inschrijvingstafel passeren.

Unieke sfeer

De Brugse binnenstad maar ook de omliggende straten zien er feeëriek uit met de vele kerstverlichting, het ingerichte marktplein met schaatspiste en uiteraard niet te vergeten de vele kerstkraampjes waar het gaat van diverse spullen tot spijs en drank. Het is overal drummen om zich een weg te banen tussen de drommen mensen. Blijkbaar zonder veel problemen vinden de koetsen hun weg in het drukke verkeerscentrum met aan boord warm aangeklede toeristen.
 
      
  
      
 
Groepsgebeurtenis
 
Het is opvallend hoeveel wandelaars in groep wandelen, het zij met clubleden hetzij met familie of vrienden. Je komt ze overal tegen zowel in parken als de drukke binnenstad. Op de rustplaatsen of in de startplaats kom je ze tegen uitgedost met kerstmuts of andere attributen. Uiteraard spannen de medewerkers hier de kroon.
 
      
 
Fraaie gebouwen
 
Het zou ons te ver leiden om een opsomming te geven van alle gebouwen die we tegenkwamen op de wandeling. Het gaat van poorten tot majestueuze gebouwen die de grandeur van Brugge onder ogen brengen. De marktplaats spant uiteraard de kroon met het Belfort, postgebouw en prachtige gevels. Ook het Burgplein is een toeristische topper met de basiliek van het Heilig Bloed, het stadhuis, het Gerechtshof. Ten zuiden van het centrum is het Prinselijk Begijnhof ten Wijngaarde met de gotische Sint-Elisabethkerk een absolute topper.
 
      
 
De Brugse Reien
 
De bootjes die de reien afvaren kennen ook grote belangstelling bij de toeristen. Overal waar we komen krijgen we zicht op de vele bruggen over de reien en de boten die door het water klieven. Ganzen verschrikken zich en voelen zich beter thuis op de rustige watergedeelten in de binnenstad.
   
      
 
Drukke opkomst
 
Controlepost en startzaal zaten overvol. De wandelaars keuvelden en genoten van een mooie stadswandeling waarbij veel onbekende plekjes aan bod kwamen. Niets dan tevreden reacties. Dikke pluim voor het bestuur, de parcoursbouwer en de vele medewerkers van wandelclub De Brugsche Globetrotters die kunnen terugblikken op een rimpelloss verloop.
 
      
 
Geschreven door Frans D'Haeyere
 
Fotoreportage (hier klikken): Frans D'Haeyere
Fotoreportage (hier klikken): Patrick Olivier
 
 
 
 
 
   

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate