Putje Wintertocht bij WSV De Molenstappers Ruiselede

Geschreven door op 24-12-2017

Putje Wintertocht bij WSV De Molenstappers Ruiselede

De Molenstappers  organiseerden  de 23e Putje wintertocht en bij het aanrijden kan je al zien dat het een topper zal worden,want de auto’s staan al van op bijna 1 km ver geparkeerd,  grote parkings zijn er in Doomkerke niet, maar gelukkig kan je veel parkeren in de grasbermen. Ik word ontvangen door de voorzitter Frans Debouck  en zo kan ik vlug al de medewerkers eens in de bloemetjes zetten .Ook had ik al de geur van de pannenkoeken opgemerkt  die ze eigenhandig bakten, Sjapo. Nu naar de tocht!

Vandaag kies ik voor een wat mindere afstand namelijk  de 15,5 km.

      

Ik verlaat de startzaal en een goeie 200 m verder gaan we al de wijde natuur in, een landelijke weg leidt ons naar het eerst private bos van de familie Van Pottelsberge. We gaan verder via  de Kleine Zoutdreef waar er een lokaal van de scouts is gevestigd. En wat verder is de eerste rustpost in de  oude Kantschoolstraat. Van daaruit gaan we naar het Blekkerbos, daar kan je nog de sporen zien van de grote hoeveelheden water en sneeuw die er is gevallen. We gaan verder via de Kruiskerkestraat  naar de volgende rustpost.

      

Na de rust trekken we de Vortebossen binnen, ze zijn ongeveer 45 ha groot en hebben nog veel sporen van de herfst. Er lopen ook 2 wandelpaden door het bos. Wij stappen door de Borrewaenedreef  en het Parochiewandelpad. Hier kan je genieten van de kleurrijke mospartijen .Nu komen we  in de laatste rustpost in de Krommekeerstraat , waar ons een gratis koffie wordt aangeboden. Via  de GR 129 en een bosweg keren we terug naar de startzaal. En daar kan ik al een goeie 2113 wandelaars om 13 u op de teller zien staan.

       

Het was opvallend hoeveel families er deelnamen aan de wandeltochten. Vader, moeder en de kleine kinderen wandelden hand in hand en genoten van de rustige wegen en de onverharde gedeelten door het bos. Het kan geen kwaad uiteraard als de kinderen enkele uren voor de feestdis zich nog wat kunnen uitleven zodat ze wat rustiger zijn dan.

      

Het was een heel andere parcours dat uitgestippeld was dan de vorige jaren ! Echt een schot in de roos. Proficiat voor gans de Club.

 

Geschreven door: Patrick Olivier

Fotoreportage (hier klikken): Patrick Olivier

Fotoreportage (hier klikken): Frans D'Haeyere

Fotoreportage (hier klikken): Mario Carton

 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate