Miezerige kerstwandeling in Opwijk

Geschreven door op 25-12-2017

Miezerige kerstwandeling in Opwijk

Op kerstdag gaan we wandelen in Opwijk, reeds voor de 25ste maal richt Horizon Opwijk een kerstwandeling in met als startplaats de schuur in het Hof van Hemelrijck. 

De wandeling loopt door het centrum langs de kerk en tal van smalle doorsteken die ons het dorpje uitbrengt. De spoorlijn langs en dwarsen om verder te lopen langs de andere zijde, waarna we de smalle paden gaan opzoeken tussen de weiden en de velden. Het wordt een afwisseling van smalle paden en landelijke wegen. Onderweg kregen we een gratis glühwein aangeboden.
 
       
 
De brug over de spoorweg brengt ons terug tussen de bebouwing naar de rust in een schooltje. Hier maken we een lus. Smalle paadjes en doorsteekjes brengen ons verder, waarna we terug landelijk gaan lopen.
 
      
 
Een brokkenpad overgaande in een aardeweg wordt ons volgend ding tussen de weiden en de velden die geruime tijd onze metgezel wordt. We kunnen genieten van dit prachtig stukje parkoers. Het wordt terug een opeenvolging van onverharde en verharde wegen die ons andermaal naar de rust brengen naar het schooltje. Het laatste gedeelte is niets anders dan het voorgaande: een afwisseling van onverharde en verharde wegen  rond Opwijk. Een smal pad brengt ons terug naar de schuur. Het was een rustige wandeling in en rond Opwijk langs tal van grote kerststallen.
 
      
 
Geschreven door Ides Codde
 
Fotoreportage (klikken): Ides Codde
 
 
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate