Kerstwandeling in Kiewit Hasselt.

Geschreven door op 24-12-2017

Kerstwandeling in Kiewit Hasselt.

Daags voor Kerstmis organiseerde de wandelclub “Terug op stap Post” een Kerstwandeling. Het vertrek had plaats in de gemeentezaal “De Binder” te Kiewit. De inschrijving was tot 14.00u.omdat het Kerstavond is. De 820 wandelaars gingen eerst een stevige wandeling doen  om nadien ’s avonds gezellig samen rond de kerstboom te zitten.

In de vertrekzaal was de wandelclub TOS al in Kerststemming met vrolijke kerstmutsen op. Bij het bekijken van de route- beschrijving koos ik voor de 8,5km. De wandelpijlen wezen naar het natuurgebied de Platwijers. Eerst wandelde je door het centrum van Kiewit. Om in de Kerststemming te geraken moet je in de Waterleliestraat zijn. De stad Hasselt organiseerde  voor de 14de keer de origineelste straat kerstversiering. Dit jaar deden er 55 straten mee o.a. de bewoners van de Waterleliestraat . Het is de bedoeling om met recyclagematerialen creatieve kerstboomversiering te maken. De jury leden van de PR8 en de medewerkers van de Groendienst hebben vorig jaar de bewoners van de Waterleliestraat als tweede uitgekozen. 
 
            
 
Zo nader je stilaan het natuurgebied de Platwijers goed voor een 100ha wandelplezier. Dit natuurreservaat ligt in het vijvergebied Midden –Limburg. Je wandelde tussen de vijvers met hoge rietkragen. De plassen liggen er in de winter verlaten bij. Eens de lente begint zie je de vogelliefhebbers en spotters  op duiken. Ze willen dan de mooiste vogel voor de lens halen. Eens uit het natuurgebied, nader je het einde van de wandeling. Het was goed voor een mooi gesprek en nagenieten onder de Kerstboom. 
 
                
 
Verslag : Theo Vallons
Fotoreportage : Theo Vallons
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate