Oudenaarde in kerstsfeer bij Hanske de Krijger

Geschreven door op 26-12-2017

Oudenaarde in kerstsfeer bij Hanske de Krijger

Vandaag is het te doen  in Oudenaarde, en zoals altijd verwacht ik een stuk natuur in de wandeling. We worden door wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde een sfeervolle wandeling beloofd waar natuur en cultuur centraal staan. Het cultuurhistorisch stadscentrum wordt aangedaan met zijn monumentale gebouwen en een doorgang van de groene long aan de rand van de stad.

Alle afstanden vertrekken richting vernieuwde Markt, maar deze is nu grotendeels bezet door de ijspiste en de kerstkraampjes. Dan gaan we via de Sint-Walburgakerk naar de Kleine Ring. We volgen het fietspad tot het natuurgebied “Spey” door de ambachtszone De Meersbloem tot de splitsing.

      

 

De 15 km nemen de G. Lobertstraat tot de fietstunnel. Vervolgens de Ronseweg tot rustpost 1 (Leupegem). Gelukkig geraken we droog in de rustpost want hier en daar dreigen er onweerswolken.

      

Na de rustpost nemen alle afstanden een klein steil paadje “Groene Wandeling” tot de “Vlaamse Ardennendreef” - jeugdhuis “KSA” : gratis bevoorrading en “splitsing”. Dan nemen we de  “Vlaamse Ardennendreef” tot het bedevaartsoord “Kerselare”, alwaar er een splitsing is. We gaan verder langs onverharde wegen naar de “Steenbergstraat”, bewandelen nadien een natuurgebied, dat ontstaan is door het ontginnen van aarde voor een pannenfabriek.

      

We gaan vervolgens tot het kerkje van Volkegem en dalen af naar de rustpost 2 (Volkegem). Na de rust gaan we langs een veldwegel naar de Sint-Martinuskerk van Edelare. We nemen enkele kleine wegeltjes die er hier en daar gladdig bij liggen door de regen die er voorbije nacht is gevallen en dan sluiten we aan bij de 7 en 11 km aan de Lucien Van de Fonteynestraat. Vanaf hier gaan alle afstanden naar het einde. Het was een mooie wandeling met veel variatie.
 
      
 
Geschreven door Patrick Olivier
 
Fotoreportage (klikken): Patrick Olivier
Fotoreportage (klikken): Mario Carton

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate