Bolderbergse Driekoningentocht in Bolderberg.

Geschreven door op 04-01-2018

Bolderbergse Driekoningentocht in Bolderberg.
Donderdag 4 januari ben ik geen driekoningen tegen gekomen, maar kreeg ik er wel een mooie wandeling in de plaats. Ik was te gast bij de wandelclub WSV De Rakkers. Het vertrek was in de Witte zaal te Bolderberg. Het weer kon niet slechter zijn, toch kwamen er 770 wandelaars opdagen voor de pure natuur in het midden Limburgse  Bolderberg(Heusden-Zolder).
In de vertrekzaal werd er druk gekust en gelukkig nieuwjaar gewenst, om daarna met open paraplu de natuur in te trekken. De afstanden waren combineerbaar 3, 4, 7 en 10km. Ik koos voor de 10 en 4 km. Eens je de grote weg overstak zat je in de natuur. Je wandelde in de bossen en rond de omloop van Terlaemen racecircuit. Een paar weken geleden had hier de grote veldrit plaats. Het volgende stuk natuur is het Domein- bos Molenveld. Je wandelt over  de mooie bospaatjes  langs dennen – en loofbomen en gras – en heidevlaktes. Verderop wandelde je langs de Laambeek met zijn heel erg hoge waterstand om zo de kerk van Viversel te bereiken. Een kleine afstand verderop  wandelde je tussen de vijvers van Terlaemen. 
 
            
 
Volgende stap is het natuurgebied De Bolderberg 70ha van Limburgs Landschap. Je wandelt eveneens door  de mooiste bospaatjes van het natuurgebied. In het midden van het natuurgebied zag je een bord staan “welkom op het privé eigendom van baron de Villenfagne de Vogelsanck”. In de verte zag je de kluis en de  kapel van O.L.V. van Loreto staan. Het was wel klauteren  om naar boven te geraken het  hoogste punt van Bolderberg. Bron: de https://nl.wikipedia.org/wiki/Kluis_van_Bolderberg
 
            
 
Ander kant van het bos had je een mooi uitzicht met het kasteel van Terlaemen. Eens naar beneden wandelde je langs uitgestrekte heidevlakten. Zo was stilaan de mooie 10km afstanden voorbij. Na een stevig tas koffie en een lekker broodje had ik nog zin om de  4km erbij te doen. Het zelfde verhaal ook de 4km was genieten van de prachtige natuur. Ondanks het slechte weer heb ik echt genoten van de mooie wandeling in Bolderberg. Proficiat aan de organisatie voor de verzorgde wandeling.  
 
            
 
Verslag : Theo Vallons
Fotoreportage : Theo Vallons      
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate