• Dwars door Moen

  Dwars door Moen

  Geschreven door Beheerder op 29-08-2016

  Na de 4 daagse van de Ijzer gaan we eens een andere zijde van West-Vlaanderen opzoeken. Het zonnetje tekent opnieuw present, al is er wat meer wind en iets minder warm. In het zuiden van West-vlaanderen ligt het land van Mortagne, een prachtig stukje Leiestreek is gelegen tussen Leie en Schelde. Met zijn netwerk van 150 km wandelpaden en 120 knooppunten is dit een uniek wandel paradijs. In het centrum van dit wandelgebied langs het kanaal Kortrijk-Bossuit ligt de gemeente Moen,  niet toevallig de locatie die wandelclub 12 uren van Lauwe uitkoos als startplaats. Er kan worden gewandeld over 5 afstanden namelijk 6-12-18-25 of 30 km.

 • Startplaatswijziging

  Startplaatswijziging " Brugge by Night "

  Geschreven door Beheerder op 29-08-2016

  Wandelclub De Frisse Stappers Brugge melden dat de organisatie van Brugge by Night op zaterdag 19 november as. NIET DOORGAAT vanuit het Sint-Lodewijkscollege / Sint-Michiels MAAR vanuit KTA - Rijselstraat 7 te 8200 Sint-Michiels Brugge.

  De orginisatie die kadert in de Vierkunststedentrofee biedt de deelnemers een romantische avondwandeling door Brugge met zijn talrijke verlichte monumenten.

  Meer info te bekomen nabij M. Priem via tel 0496/72.20.65

   

   

 • Tieltse zomertocht in ruraal landschap

  Tieltse zomertocht in ruraal landschap

  Geschreven door Beheerder op 27-08-2016

  Het blijft zomeren! De wandelaars zijn de laatste maanden werkelijk verwend geweest, geen rekening gehouden met enkele typische “Belgische-zomer-uitspattingen”. Buiten de laatste dagen is het zeer droog geweest waardoor gewassen wat laat in groei gekomen zijn. Belangrijk voor de streek waar we naar toerijden vandaag. Tielt en omstreken, een typische landbouwstreek met veel groententeelt en veel varkens. De groenten zie je, de varkens ruik je!

 • 40ste Tabakstocht te Wervik (25/09)

  40ste Tabakstocht te Wervik (25/09)

  Geschreven door Beheerder op 27-08-2016

  Unieke zwerftocht door het land van de korenakkers, met rustige en afwisselende omloop door het domein De Balokken, de Leievallei, een stukje Henegouwen en ook even de Franse grens over. Gratis bezoek aan het Tabaksmuseum.

 • Slotdag Vierdaagse van de IJzer in Ieper

  Slotdag Vierdaagse van de IJzer in Ieper

  Geschreven door Beheerder op 26-08-2016

  Mijn 2°dag naar de Vierdaagse. Ik rij in de nevel en ook hier en daar een echte mistbank richting Ieper. Ik voel al vlug aan dat deze dag een koelere dag wordt dan de vorige dagen en de wandelaars niet zullen gegeseld worden door een genadeloos brandende zon. De temperaturen van deze week hebben wat “slachtoffers” geëist, die moesten worden afgevoerd, maar zonder veel ergs hoop ik.

 • Derde tropische wandeldag, door en rond Poperinge.

  Derde tropische wandeldag, door en rond Poperinge.

  Geschreven door Beheerder op 25-08-2016

  We starten vandaag op het stationsplein van de stad Poperinge. Een historisch stadje met veel landbouw, veel hop en industrie, gelegen in West-Vlaanderen. De temperatuur was, op deze derde dag nog hoger dan de vorige dagen. Dat beloofde extremen... En ja, het werd stappen in de volle zon met een temperatuur van 36 à 37 graden. Broeiheet, en nergens schaduw te bespeuren

 • Bos, natuur en heide vormen hoofdtoon van tweede dag Edense vierdaagse

  Bos, natuur en heide vormen hoofdtoon van tweede dag Edense vierdaagse

  Geschreven door Beheerder op 24-08-2016

  Ook de tweede dag wacht ons een fietstochtje van een 3-tal kilometer richting startplaats. Klokslag 8u00 vatten we de 31,5 km , eerst gelijklopend met gisteren tot het Edebos induiken.

 • Tropische 2de wandeldag door en rond Diksmuide

  Tropische 2de wandeldag door en rond Diksmuide

  Geschreven door Beheerder op 24-08-2016

  Vandaag starten we de tweede dag, van deze Wandel4daagse van de IJzer, te Diksmuide. Een stad gelegen in West-Vlaanderen, in de Westhoek. Een wandeling, met een keuze aan afstanden van 8 – 16 – 24 en 32 km. Een tocht waar de sporen van de “Groote Oorlog” alom aanwezig waren.

 • Negende Edense vierdaagse gaat van start onder loodzware hitte

  Negende Edense vierdaagse gaat van start onder loodzware hitte

  Geschreven door Beheerder op 23-08-2016

  Vorige week dinsdag vertrekken we richting het Nederlandse Ede. Voor ons meteen een eerste kennis met de Edense Vierdaagse, die aan haar negende editie toe is. Installeren ons met de motorhome op de plaatselijke camping, verkennen eventjes de startlocatie.

 • Bloedhete start 44ste Vierdaagse van de IJzer

  Bloedhete start 44ste Vierdaagse van de IJzer

  Geschreven door Beheerder op 23-08-2016

  Onze KMI weervrouw en weerman hadden het voorspeld. Het zou warm worden, heel warm, heet. En dit voor de volledige duur van dit groot wandelevenement, georganiseerd door Defensie en een geheel van andere organisaties en gesteund de verschillende gemeenten . De wandelfanaten waren dus gewaarschuwd. Drinken, veel drinken, maar liefst zo weinig mogelijk alcohol tijdens de tocht. Bescherm lijf en leden tegen de zon met zonnecrème, draag een hoofddeksel van welke aard ook. Doe het misschien iets rustiger aan dan anders. Je hebt ruim de tijd om de aankomst te bereiken, gelijk welke afstand je ook doet.  Ik rijd naar de start vanuit mijn woonplaats gezien ik niet alle dagen ga en ik geen “campeur” ben.

 • 8ste Bamiswandeltocht te Heist-op-den-Berg (21/09)

  8ste Bamiswandeltocht te Heist-op-den-Berg (21/09)

  Geschreven door Beheerder op 21-08-2016

  Het vertrek van de 8ste Bamiswandeltocht is in het Sint-Lambertusinstituut boven op de berg. Het parcoursteam stippelde 10 afstanden uit. Op vertoon van je startkaart heb je gratis toegang tot de watertoren (uitzicht tot aan het Atomium) en 3 museums (heemkundig, trein- en radio). Die vind je op het einde van je wandeling op een boogscheut van de startzaal.

 • Met de lachende klomp langs de Barbierbeekvallei

  Met de lachende klomp langs de Barbierbeekvallei

  Geschreven door Beheerder op 21-08-2016

  Zondag ll gaan we nog eens de richting uit van het Waasland. Kruibeke vormt er de uitvalbasis voor de Barbierbeektochten een organisatie van de Lachende Klomp Nieuwkerken–Waas. Kruibeke ontstond als een gehucht van Bazel, rond het kasteel van Altena. 

 • Prachtige Moereveldtocht in Torhout

  Prachtige Moereveldtocht in Torhout

  Geschreven door Beheerder op 20-08-2016

  Een tocht in een tocht ! Inderdaad. Terwijl de meeste wandelaars op de 100 km door Vlaamse Velden nog moeten binnenlopen schrijf ik mij, samen met mijn oudste telg en haar viervoeter Luca, in voor de Moereveldtocht. De start ligt op Campus Houtland en onze gastheer is VZW De Nacht, de wandelorganisatie die wel genoeg knowhow en ervaring heeft om een goeie 100 km tocht te organiseren. Bij onze inschrijving klinkt nu en dan de traditionele bel die de aankomst meldt van een 100km-wandelaar. Als ik mij niet vergis waren er 313 voor deze editie ingeschreven en mochten zij al bij al genieten van een droge nacht(’t is van horen zeggen hoor…).

 • 100 km door Vlaamse Velden

  100 km door Vlaamse Velden

  Geschreven door Beheerder op 19-08-2016

  Om de 2 jaar wil men in Torhout de gruwel van de Wereldoorlog herdenken d.m.v. een 100 kilometertocht georganiseerd door VZW De Nacht met als naam "Door Vlaamse Velden". Waar traditioneel bij de jaarlijkse NVV gestart word bij het sportcentrum is het vandaag te doen in de middelbare school even buiten de stad. Als we onze inschrijvingsdocumenten ophalen, herkennen we enkelen die verleden week ook de Dodentocht al dan niet tot een goed einde gebracht hebben beter bekend als de diehards.

 • Stropkestocht vanuit Sint-Denijs-Westrem

  Stropkestocht vanuit Sint-Denijs-Westrem

  Geschreven door Beheerder op 18-08-2016

  Het is voor mij en mijn lieve echtgenote een heuglijke dag. Niet alleen omdat het zonnetje schijnt en het heerlijk wandelweer is, maar vandaag gaan we  voor de eerste keer met onze kleinzoon naar een officiële wandeling van Wandelsport Vlaanderen. Glimmende nieuwe wandelschoenen, met de broodjes  salami gekoeld in de rugzak en met een trendy strooien hoed. Kortom de nieuwe look van de wandelaar van de toekomst. En moed, veel moed

 • Startplaatswijziging Klaverbladtocht - 8/10/2016

  Startplaatswijziging Klaverbladtocht - 8/10/2016

  Geschreven door Beheerder op 17-08-2016

  Opgelet! Startplaatswijziging bij de Klaverbladtocht van Levenslijn Team Damme. Nieuwe startplaats: Zaal de Dreve- De Dreve 7, 8340 Moerkerke. Afstanden: 5-10-12-17-20 km. Parcours volledig vernieuwd.

 • Marche de LoësbruckTurpange annuléé - 25/09/2016

  Marche de LoësbruckTurpange annuléé - 25/09/2016

  Geschreven door Beheerder op 17-08-2016

  Marche de Loësbruck Turpange de Marcheurs de Turpange à 25/09/2016 est annuléé. Opgelet tocht geannuleerd op 25/09/2016 van de Marcheurs De Turpange. (LUX031)

 • 45e Internationale 15-augustustochten - Fruittocht

  45e Internationale 15-augustustochten - Fruittocht

  Geschreven door Beheerder op 15-08-2016

  Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Halfoogst, Moederdag in het Antwerpse en natuurlijk wandelen op deze 15°Augustus in het groene Beernem. Al is het internationale karakter een beetje verdwenen met slechts 1 buitenlandse club die vertegenwoordigd is volgens de officiële uitslag. Maar dit neemt niet weg dat het een mooi evenement blijft waarop heel wat wandelaars afkomen.

 • Ronde van Vlaanderen voor wandelaars

  Ronde van Vlaanderen voor wandelaars

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  Oudenaarde “de parel van de Vlaamse Ardennen”, op de grens tussen het glooiend landschap en het Vlaamse vlakke land. De Schelde speelt scheidsrechter tussen beide landschappen. Prachtige vergezichten met bulten en heuvels gekend van de Ronde van Vlaanderen. Prachtig ongeschonden natuurschoon doen menig wandelliefhebber watertanden. Het weer ziet er zeer goed uit om een mooie wandeling te maken, ik kan mijn vrouw ervan overtuigen om het parcours van 21,9 km te wandelen. Het belooft een mooie wandeling te worden dus zeker een goede keuze achteraf gezien.

 • Een Zomerse stormvogeltocht rond Oostende

  Een Zomerse stormvogeltocht rond Oostende

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  We gingen vandaag wandelen dichtbij huis, in de Koningin der Badsteden : Oostende. Een mooie gezellige stad gelegen aan de Noordzee, in West-Vlaanderen. Wandelclub “ De Keignaerttrippers Oostende” hield zijn 1ste Stormvogeltocht. Een overname van de vroegere wandelclub de Stormvogels in Oostende. Deze zijn in 2014 spijtig genoeg gestopt. Vele ex-leden van deze ex-wandelclub, waren hier vandaag aanwezig. Een eerbetoon van de Keignaerttrippers.

Toon   
Pagina 1 van 148

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate