• Tussen de Geuzen van Nieuwkerke

  Tussen de Geuzen van Nieuwkerke

  Geschreven door Beheerder op 24-07-2016

  Omdat het landschap en de vergezichten zo prachtig zijn, kunnen we het niet laten om opnieuw naar Heuvelland te trekken. Dit keer wordt het de Geuzentocht, met als startplaats het Ontmoetingscentrum ’t Seultje.

 • In en rond het Witsoonedorp

  In en rond het Witsoonedorp

  Geschreven door Beheerder op 21-07-2016

  Voor de 31ste maal wordt door de Witsoonestappers de Witsoonetocht georganiseerd in Krombeke, bakermat van de wandelclub. Het is pas 7u15 als wij in Krombeke toekomen, maar op weg naar het Ontmoetingscentrum komen wij al bekende gezichten tegen die de wandeling al gestart zijn. Het is ook al behoorlijk druk in de startzaal, iedereen wil blijkbaar de grootste warmte vermijden. Er kan gekozen worden tussen afstanden van 7 tot 30km. Het wordt voor mij 13km, Johan waagt zich aan de 25.

 • Herdenkingstocht 40 jaar waterramp tussen dijk & achterland

  Herdenkingstocht 40 jaar waterramp tussen dijk & achterland

  Geschreven door Beheerder op 21-07-2016

  Het beloofde een super zomerse Nationale feestdag te gaan worden. Ideaal weer voor een wandeling en dus gaat het reeds vroeg in de ochtend richting  Provincie Antwerpen. Ruisbroek gelegen in het groenrijke Klein Brabant wordt de uitvalbasis. De plaatselijke wandelvereniging Wandel Mee Ruisbroek organiseert er immers een herdenkingstocht 40 jaar waterramp.

 • Een zomerse Flora “wandelfeestdag”.

  Een zomerse Flora “wandelfeestdag”.

  Geschreven door Beheerder op 21-07-2016

  In Oost-Vlaanderen, in het dorp Bottelare, een deelgemeente van Merelbeke, hield Wandelclub “Florastappers Gent” hun jaarlijkse Zomertocht, en ook een “50 km van Bottelare”. Een ideale voorbereiding op de Dodentocht (12 augustus 2016).

 • Grenskrekentocht Lapscheure met de Damse Vaart en Nederlandse grenssteden als blikvangers

  Grenskrekentocht Lapscheure met de Damse Vaart en Nederlandse grenssteden als blikvangers

  Geschreven door Beheerder op 21-07-2016

  De feesttent in de Lapscheurestraat in Lapscheure was klaargemaakt voor de tweedaagse wandeltocht ingericht door wandelclub Levenslijn Team Damme. De zeer ruime tent kan veel mensen herbergen, in de vroege morgen zag het er nog wat kaal uit binnenin voor de 21 julitocht. Ietwat onverwacht kwam ik op de geplaatste boekenmarkt terecht waar voorzitster Rita boeken verkocht voor het goede doel waarvoor Levenslijn staat. Als boekenworm kon ik het niet laten om er een paar aan te kopen. Daarna tijd voor de koffie, de groepsfoto en wat keuvelen met bekenden die ik er zag passeren.

 • Startplaatswijziging Balsemientocht (10 september)

  Startplaatswijziging Balsemientocht (10 september)

  Geschreven door Beheerder op 18-07-2016

  Opgelet! Startplaatswijziging op 10 september 2016! De Balsemientocht van de Vaartlandstappers wijzigt van startplaats. 
  De startplaats is niet langer in de surferschalet maar Bloso Hazewinkel, Beenhouwerstraat 28, 2830 Heindonk. Gelieve deze informatie te verspreiden onder de wandelaars. 

 • Westende, strand- en dijk wandeling.

  Westende, strand- en dijk wandeling.

  Geschreven door Beheerder op 17-07-2016

  Westende is een dorp en badplaats in de Belgische provincie West-Vlaanderen en een deelgemeente van Middelkerke. Het centrum van Westende zelf, ligt op enkele honderden meters van de kust. Vlak tegen de kust is een nieuwe kern Westende-Bad gegroeid.

 • Menin Road Ypernstrassetocht in herdenking der Groote Oorlog

  Menin Road Ypernstrassetocht in herdenking der Groote Oorlog

  Geschreven door Beheerder op 17-07-2016

  Neen, we starten wel degelijk uit Geluveld en zo goed als langs de Menenstraat. Deze weg, ook wel eens de Meenseweg genaamd, en het landschap errond speelden een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog. Het was ook rond deze weg dat de Eerste Slag bij Ieper tussen de geregelde legers losbarstte. De Steenweg kwam haaks op de frontlijn te liggen en werd door beide “partijen” intens gebruikt.

 • In de voetsporen van Urbanus

  In de voetsporen van Urbanus

  Geschreven door Beheerder op 17-07-2016

  Tollembeek en Urbanus zijn aan elkaar verweven. Een gegeven die ook wandelclub de Marktrotters uit Herne niet is ontgaan. Al ettelijke jaren organiseren ze vanuit het Pajotse Tollembeek de Urbanustochten.

 • Absolute rust in de Dijlevallei

  Absolute rust in de Dijlevallei

  Geschreven door Beheerder op 17-07-2016

  Tijdens de Brabantse Kempentocht, een organisatie van De Kadodders vzw kon de wandelaar volop genieten van de absolute rust in de Dijlevallei. Je wandelde er ondermeer doorheen de natuurgebieden Broekelei, Kruisheide, Pommelsven, Beemortel en Wolzakken.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • In de voetsporen van de Boerenkrijg

  In de voetsporen van de Boerenkrijg

  Geschreven door Beheerder op 17-07-2016

  Bornem aan de Boerenkrijg zijn nauw aan elkaar verweven.  De Boerenkrijgmarsen van wandelclub Kwik Bornem vormen dan ook een eerbetoon naar de bewoners van Klein-Brabant en het Vaartland die in 1798 een hevige strijd leverden met de Franse bezetter.  

  De wandelaar kon zich vergenoegen aan een landelijke wandeling waarbij de Boerenkrijgmonumenten van Bornem en Hingene nooit veraf waren. Het kasteeldomein van d'Ursel, de aspergevelden , mooie boswegen en rietkragen langs de Scheldedijk zorgden voor de groene noot.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

   

   

 • Door het open landschap van de Brabantse kouters

  Geschreven door Beheerder op 16-07-2016

  We gaan nog eens richting Wolvertem, meer bepaald naar Slozen. De Wolvertemse deelgemeente vanwaar de Cracks Wolvertem  hun zomertocht organiseren vanuit zaal van Hoorebeeck. De zaal bleek vroeger een paardenstal geweest te zijn die werd omgevormd tot feestzaal.

 • Eerste Sint-Bavotocht in Doornzele meteen een topper van een natuurwandeling

  Eerste Sint-Bavotocht in Doornzele meteen een topper van een natuurwandeling

  Geschreven door Beheerder op 16-07-2016

  Het ging richting Doornzele. Gelukkig doet mijn GPS zijn werk uitstekend want eerlijk gezegd, Doornzele klinkt mij totaal onbekend in de oren. Het gaat naar Aalter langs de E40 met Drongen als afrit en dan naar de R4 richting Evergem. Doornzele is er een deelgemeente van. Wandelclub Al Kontent (WAK) Groot-Evergem richtte er zijn eerste Sint-Bavotocht in. OC Ter Gulden Celle gelegen langs de Dries was de startplaats, het parkeren ging vlot. Ik opteerde voor de 21 km.

 • Landelijk stappen met “Sint Germanus”.

  Landelijk stappen met “Sint Germanus”.

  Geschreven door Beheerder op 16-07-2016

  Egem werd vandaag onze wandelbestemming. Hier hield Wandelclub “ de Spartastappers” zijn 11de Sint Germanustocht. Egem is een landelijk dorp en een deelgemeente van Pittem, gelegen in West – Vlaanderen. De startzaal was in de Vrije Basisschool te Egem, waar men tot 9u30 gratis spek met eieren kreeg bij de inschrijving. Het smaakte heerlijk, en we konden starten voor een stevige wandeling.

 • Op de terrils van Oud-Waterschei

  Op de terrils van Oud-Waterschei

  Geschreven door Beheerder op 16-07-2016

  Vanuit Oud-Waterschei verzorgde wandelclub de Heikneuters haar terriltocht. Een prachtige natuurwandeling waarbij het steenkoolverleden nooit veraf was. De terrils zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot een prachtig gerenoveerd natuurgebied met heerlijk aangelegde wandelwegen. Verder stapten de talrijke deelnemers door het bronnengebied van de Stemmerbeek en de Bosbeek.  Naast de mooie vergezichten op de koolmijnen en het uitgestrekt natuurschoon stapten de wandelaars voorbij de terreinen van KRC Genk, de plaatselijke voetbalploeg uit eerste divisie. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Landelijke wandeling doorheen Bachten de Kupe

  Landelijke wandeling doorheen Bachten de Kupe

  Geschreven door Beheerder op 16-07-2016

  Geklemd tussen de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens ligt Bachten de Kupe. Een regio gekenmerkt door veel wei- en akkerland , kleine dorpjes en open polderlandschappen.  Maar evenzeer door zijn oorlogsverleden, want hier bevond zich vier jaren lang het bloedigste strijdtoneel van de Groote Oorlog. 

  Met start vanuit het openluchtmuseum in Izenberge, een gereconstrueerd boerendorp uit de 17de eeuw,  zorgde wandelvereniging de Wiekstappers voor een landelijke wandeling. De eerste 200 deelnemers werden daarenboven getrakteerd op een gratis ontbijt.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

   

   

 • Heerlijke Barbecue-tocht onder aanstekelijk zonnetje te Wervik

  Heerlijke Barbecue-tocht onder aanstekelijk zonnetje te Wervik

  Geschreven door Beheerder op 15-07-2016

  Zaal ’t Portaal langs de Kruisekestraat te Wervik en de vele medewerkers van de Wervikse Wandel-sportvereniging stonden klaar om de wandelaars te ontvangen. Wegens de warmte zou ik mij beperken tot 12 km, maar deze afstand was er niet, dan maar opteren voor de 15 km.

 • Langs het waterwingebied van Beernem

  Langs het waterwingebied van Beernem

  Geschreven door Beheerder op 14-07-2016

  Donderdag ll. kon menig wandelaar genieten van een groenrijke wandeling rond het waterwingebied van Beernem. De diverse wandelafstanden brachten de deelnemer langs rustige en afwisselende wegen met veel bos .

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Langs de mooiste plekjes van de Franschmannengemeente

  Langs de mooiste plekjes van de Franschmannengemeente

  Geschreven door Beheerder op 13-07-2016

  De Denderstreek mag vandaag een welvarende regio zijn, het is ooit anders geweest. Om aan de armoede te ontkomen trokken in de 19de en 20ste eeuw talrijke bewoners naar Frankrijk om er seizoensarbeider te worden. In 1900 telde de gemeente Denderhoutem maar liefst 200 seizoensarbeiders of " Franschmannen ", want zo werden de mannen in de volksmond genoemd.

  Als eerbetoon organiseert wandelclub de IJsbrekers reeds enkele jaren een Tocht der Franschmannen. Een drielussen wandeling waarbij de mooiste plekjes met talrijke onverharde paden in en rond de Franschmangemeente trokken. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Bijkomende organisatie

  Bijkomende organisatie " Dwars door Velpen "

  Geschreven door Beheerder op 12-07-2016

  Op zondag 11 september as. staat de gloednieuwe wandelclub de Velpense Wandelaars voor haar maidentrip.  Vanuit Halen presenteren ze de eerste Dwars door Velpen, een landelijke rustige wandeling die je langs de voormalige heerlijkheid brengt aan de hand van drie wandellussen van 5 - 6 en 7km.

  Deelnemen kan vanuit de Feesttent, Liniestraat 59 te 3545 Halen tussen 7.00 & 15.00u 

  Meer info omtrent de wandeling kan bekomen worden nabij Dhr. Jacobs Tim via gsm 0494/70 46 82 of via email jaak_45@hotmail.com

   

   

Toon   
Pagina 1 van 145

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate