Wandelverslagen

 • Met 't Fluitekruid langsheen de besneeuwde Brabantse kouters

  Met 't Fluitekruid langsheen de besneeuwde Brabantse kouters

  Geschreven door Beheerder op 10-12-2017

  Het was een tijdje geleden dat we nog eens gingen wandelen in de streek rond de hoofdstad, dus begeven we ons zondag ll naar Wolvertem. Wolvertem is een deelgemeente van Meise. De plaatsnaam komt voor het eerst voor in de stichtingsakte van de abdij van Dieleghem in 1806 als Vulvrethem.

 • Met Tervaetestappers op Wintertocht doorheen Beerst-Blote

  Met Tervaetestappers op Wintertocht doorheen Beerst-Blote

  Geschreven door Beheerder op 09-12-2017

  Op zaterdag 9 december trok ik naar de Diksmuidse deelgemeente Beerst, wandelclub de Tervaetestappers hield hier immers voor de 14e maal hun Wintertocht vanuit het mooie OC Ter Zaele. De parcoursbouwer had maar liefst 6 verschillende omlopen uitgestippeld, gaande van 4,5 en 24 km. Ik kies voor de gulden middenweg en ga op pad voor 16 km. Het zou een wandeling worden met een overwegend agrarisch karakter in het rustige polderlandschap.

 • Prachtige Sint-Barbaratocht te Koersel

  Prachtige Sint-Barbaratocht te Koersel

  Geschreven door Beheerder op 09-12-2017

  Op zaterdag 9 december vormde het aangenaam stadje Koersel, een deelgemeente van Beringen, gelegen in de provincie Limburg, het decor van onze wandelbestemming. In deze schitterende bosrijke omgeving organiseerde wandelclub De Mijnlamp Beringen hun St-Barbaratocht. De Parochiezaal van Koersel-Stal was de startplaats van de traditionele Sint-Barbaratocht. Na de nodige inschrijfformaliteiten en nog enkele foto’s van de medewerkers te nemen, gingen we op weg. De wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden, van 4-6-12 tot 20 km. Wij kozen voor de 20 km, en vertrokken bij een temperatuur rond het vriespunt.

 • Wandelen in een sfeervolle verlichte “Stropkes-stad”…

  Wandelen in een sfeervolle verlichte “Stropkes-stad”…

  Geschreven door Beheerder op 09-12-2017

  Tweede organisatie van de Vierkunststedentrofee 2017.
   
  Gent, ook Stropkes stad genoemd is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Wandelclub Florastappers Gent hield vandaag zijn jaarlijkse Gent bij Nacht tocht 2017. Deze is reeds de 21ste editie. De startzaal was terug in de Odisee Technologiecampus, met een ondergrondse parking. De zaal was vroeger reeds ruim, maar door de verbouwingen en een moderne vernieuwing, is het nu een reuze locatie geworden met alle faciliteiten. Vele vrijwilligers stonden er paraat om de vele wandelaars en bussen (28) te begeleiden, met woord en daad.
 • Durmetocht in Hamme

  Durmetocht in Hamme

  Geschreven door Beheerder op 09-12-2017

  Vanuit het Oost-Vlaamse Hamme organiseerde ’t Hoeksken Hamme reeds haar 45ste Wintertocht, een sfeervolle eindejaarstocht. Die richting gaat het dan ook zaterdagochtend uit, waarna we vanuit zaal Familia onze tocht aanvatten, het is een lussenparcours. We beginnen met de grootste lus van 7,6 km.

 • Ieper ontdekken in typische kerstsfeer

  Ieper ontdekken in typische kerstsfeer

  Geschreven door Beheerder op 09-12-2017

  Het was nog niet donker toen ik in zaal de Fenix te Ieper aankwam en toch waren er al meer dan 1400 inschrijvingen. Dit waren allemaal deelnemers die wel van de kerstsfeer te Ieper genoten hadden maar niet van de talrijke lichtjes die maar tot volle rijkdom komen als het donker is. Ik was gekomen speciaal voor het laatste en nam er dan ook alle tijd voor. De medewerkers van Wandelclub Nooit Moe Boezinge vzw hadden hun best gedaan om de nodige kerstattributen in de zaal aan te brengen, het zag er goed uit.

 • Prachtige bossenwandeling rond Veerle

  Prachtige bossenwandeling rond Veerle

  Geschreven door Beheerder op 05-12-2017

  We waren nog nooit gaan wandelen bij W.C. De Bavostappers Zittaart dus gaan we dinsdag ll naar Veerle-Heide voor deelname aan de spek- en eierentocht. Veerle-Heide is een afzonderlijke parochie van Laakdal en telt een duizend inwoners. 

 • Wandelen langs de Oostnieuwkerkse groentevelden

  Wandelen langs de Oostnieuwkerkse groentevelden

  Geschreven door Beheerder op 04-12-2017

  In de Stadense deelgemeente Oostnieuwkerke hield wandelclub Sportkring Oostnieuwkerke op dinsdag 5 december hun traditionele Wintertocht rondom Oostnieuwkerke. Een rustige wandeling “te velde” richting buurgemeente Westrozebeke werd ons voorgeschoteld. De voetbalkantine van 1e provincialer SK Oostnieuwkerke maakt vandaag opnieuw plaats voor de wandelsport. Het was de laatste tocht voor dit jaar, meteen de inruiling van de spaarkaart voor kalkoenbouten.

 • Sint-Elooi-wandeling in Romsée met eerste sneeuw

  Sint-Elooi-wandeling in Romsée met eerste sneeuw

  Geschreven door Beheerder op 03-12-2017

  We trekken voor onze zondagse wandeling naar Romsée. Romsée (in Waals: Roumzége) is een deel van de gemeente van Fléron gelegen in het Waalse gewest in de Provincie Luik. Het is een volwaardige gemeente voor de fusie van de gemeente van 1977.

 • De Sint en Piet, wandelen in Moerbeke – Waas.

  De Sint en Piet, wandelen in Moerbeke – Waas.

  Geschreven door Beheerder op 03-12-2017

  Moerbeke – Waas is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Wandelclub “De Lachende Klomp” hield vandaag zijn jaarlijkse Sinterklaaswandeling. Een bosrijk, zandig gebied tussen de Moervaart en de Zuidlede. Het was bar koud en regenachtig weer. Maar de 1175 wandelaars hadden genoten van deze natuurwandeling.

 • Kerstmarkttocht te Gits

  Kerstmarkttocht te Gits

  Geschreven door Beheerder op 03-12-2017

  Vandaag is het een wandeling bij mijn eigen club 'Voetje voor Voetje'. De opbrengsten van de tocht gaan integraal naar dagcentrum van Dominiek Savio voor mensen met motorische beperking. In het begin van de jaren vijftig stonden in de wijk Onledemolen, het kasteel Mariasteen en een klooster.

 • Sinterklaaswandeling in Dentergem

  Sinterklaaswandeling in Dentergem

  Geschreven door Beheerder op 02-12-2017

  Het is barkoud en er hangt een dikke mist op deze zaterdagmorgen. Het is dus niet zo prettig rijden naar Dentergem voor de Sinterklaaswandeling. Toch mogen De Watewystappers heel wat wandelaars verwelkomen in het JOC. De gebruikelijke handelingen worden afgewerkt, een kop koffie, inschrijvingskaart invullen en posten en er kan gestart worden. Een muts of haarband, handschoenen en een sjaal zijn geen overbodige luxe. De koude slaat je recht in het gezicht zodra je buiten komt. Goed doorstappen is dus de boodschap om toch wat warm te worden.  

 • Namiddagwandeling in Seraing

  Namiddagwandeling in Seraing

  Geschreven door Beheerder op 02-12-2017

  We nemen deel aan een namiddagwandeling in Seraing een organisatie van 'Les Vallants–Chatqueue-Seraing' met startplaats school Saint-Thérèse. Seraing is een stad in de provincie Luik en telt ruim 64.000 inwoners en is hiermee de negende grootste stad van België. Seraing verwierf de stadsrechten pas in 2000. 

 • 24ste Mijnmomumentenwandeling in Winterslag Genk

  24ste Mijnmomumentenwandeling in Winterslag Genk

  Geschreven door Beheerder op 02-12-2017

  Elk jaar organiseert de wandelclub WSV Winterslag hun Mijnmonumentenwandeling op de site van de koolmijn van Winterslag. De inschrijving had plaats in een prachtige barenzaal van de elektriciteitscentrale. De afstanden waren netjes uitgeschreven en het was een succes, de organiseerde wandelclub kregen maar liefst 1225 wandelaars over de vloer.

 • Herdenkingstocht in Ligny

  Herdenkingstocht in Ligny

  Geschreven door Beheerder op 02-12-2017

  We gaan nog eens bij onze Waalse vrienden wandelen dus trekken we zaterdag naar Lingy voor deelname aan de herdenkingstocht een organisatie van wandelclub Du Samourai. Lingy(Waals Ligne) is een deelgemeente van Sombreffe gelegen in de provincie Namen, er wonen ongeveer 2000 inwoners. 

 • Wintertocht in Schalkhoven Hoeselt (Limburg)

  Wintertocht in Schalkhoven Hoeselt (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 29-11-2017

  In een klein gemeentezaaltje ‘t Schalkske werd op 29 november het vertrek gegeven voor de wintertocht die georganiseerd werd door de wandelclub De Rommelaar. De afstanden waren combineerbaar 4A-8A en 4B-8B. Een grijs wolkendek schrikte de 330 wandelaars in de voormiddag niet af om een stevige wandeling te maken. De wandeling ging door het Haspengouwse landschap, het erfgoed en de rijke geschiedenis in en rond Hoeselt.

 • Verrassend aangename Brandweertocht

  Verrassend aangename Brandweertocht

  Geschreven door Beheerder op 26-11-2017

  Na hun maidentocht Brothers in arms half oktober hield de nieuwe wandelclub De Drevestappers uit Zonnebeke op de laatste zondag van november hun allereerste Brandweertocht. Daarvoor werkten ze samen met jeugdhuis De Moane en de plaatselijke brandweer. Start en aankomst vonden plaats in OC ‘t Zonnerad. De wandelaars hadden de keuze uit 4, 7, 12, 16 en 24 kilometer. Er waren twee rustposten voorzien in de kantine van het nieuwe brandweerarsenaal langs de Passendalestraat en jeugdhuis De Moane in de Langemarkstraat.

 • Door de prachtige bossen van het Zoniënwoud

  Door de prachtige bossen van het Zoniënwoud

  Geschreven door Beheerder op 26-11-2017

  Vandaag zijn we te gast bij de IJsetrippers in Hoeilaart. Op het programma staat een wandeling door het Zoniënwoud. Ze voorspellen voor de streek rond Overijse fris maar droog weer en wat zon, perfect wandelweertje als je het mij vraagt. Wij vertrekken met een bus vanuit Gits met de wandelclub Voetje Voor Voetje. Rond 9 uur zijn we reeds ter plaatse en op de daken ligt er nog een rijmlaagje. 

 • 41e Marche de la Police de Binche

  41e Marche de la Police de Binche

  Geschreven door Beheerder op 26-11-2017

  Eén keer per jaar ga ik telkens naar Binche om daar deel te nemen aan een wandelorganisatie van Les Marcheurs de la Police de Binche. Normaalgezien is dat de ‘100km en Thudinie’ maar wegens het vaste pijnpunt van de NMBS kon ik er niet eens aan beginnen. Gelukkig had het bestuur van mijn wandelclub in het begin van het jaar al Binche gepland als busreis vandaag, dus een herkansing om dan toch in de stad van de Gilles te gaan wandelen.

 • Prachtige Sint-Niklaastocht in Meeuwen-Gruitrode

  Prachtige Sint-Niklaastocht in Meeuwen-Gruitrode

  Geschreven door Beheerder op 25-11-2017

  Op zaterdag 25 november trokken we naar Meeuwen-Gruitrode. Het unieke landschap van De Duinengordel, vormde vandaag het decor van onze wandelbestemming. In deze schitterende omgeving organiseerde wandelclub WSV Gruitrode reeds voor de 47e maal hun Sint-Niklaastocht. De naam zegt het al “Sint-Niklaastocht”, voor de kleinste onder ons hebben de organisatoren een speciaal parcours uitgetekend. Dit parcours leidt naar een plaats in het bos, waar je bij Sint-Niklaas terecht komt.

Toon   
Pagina 1 van 45

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate