Winterse nieuwjaarswandeling in De Pinte.

Geschreven door op 09-01-2017

Winterse nieuwjaarswandeling in De Pinte.

Wandelclub Postiljon Merelbeke, hield in De Pinte, in het arrondissement Gent te Oost-Vlaanderen, zijn 27ste Nieuwjaarswandeling. De wegen waren ijsvrij vandaag, de temperaturen positief, enkel was er nog mist. Maar 1529 wandelaars stonden klaar om de gemeente De Pinte te verkennen.

De Pinte, is gelegen tussen de rivieren de Schelde en de Leie, tussen 7,5 en 10 meter boven de zeespiegel. De Scheldevallei is hierbij het laagste punt. De naam van deze gemeente is afkomstig van een herberg (1662) : het pyntken. Dit is nu een sociaal huis.
 
               
 
We stapten in het groen, langs het landhuis Goed Scheldevelde, gelegen in het uitgestrekte bos- en heidegebied, en het domein Scheldevelde. Men legde ook de zeven dreven aan in deze periode. Één dreef (nu Hemelrijkstraat) liep vroeger rechtstreeks naar Gent. Hier en daar, zie je het bulkenlandschap nog in dit gebied. Het kasteel Scheldevelde en het domein met de zeven dreven, lag vroeger in een bebost gebied. Het was er nu, ondanks de mist, wel rustig heerlijk wandelen. 
 
               
 
De terugweg was via het station naar de startzaal, de Gemeenschapsschool in De Pinte. De eerste week van het nieuwe jaar zit erop. De meeste wandelaars hebben al enkel tochten achter de rug. Toch aan alle wandelaars, veel gezond wandelgenot gewenst. Dat we elkaar veel mogen ontmoeten met de wandelschoenen aan.
 
                 
 
Bedankt aan het bestuur en de vele vrijwilligers van Wandelclub Postiljon Merelbeke voor deze puike organisatie. Tot een volgende tocht.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate