Nieuwjaarswandeling

Geschreven door op 07-01-2017

Nieuwjaarswandeling

Allereerst aan alle wandelaars een gelukkig en gezond 2017 met veel wandelplezier. Op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar worden de wandelaars verwacht in Hooglede, meer bepaald in het gehucht St.-Jozef De Geite. Daar organiseren de Warden Oom Stappers, vanuit zaal Geitenhove, hun Nieuwjaarswandeling.

De weersvoorspellingen en het gladde weer in sommige delen van Vlaanderen hebben veel wandelaars thuis gehouden. Er zijn nog veel parkeerplaatsen dicht bij de inschrijving en dat is een veeg teken. Waar verleden jaar om 09u00 reeds 701 wandelaars ingeschreven waren, zijn het er nu slechts 160.

Het wordt een rustige, landelijke wandeling onder een grijze hemel. Er wordt gewandeld langs rustige asfaltwegen met enkele mooie dreven als afwisseling. De mist is spelbreker maar toch kunnen er enkele landschapsfoto’s genomen worden.

         

Zo wordt er rustig verder gewandeld over een afstand van 6 km om via de Ellestraat de rustplaats te in de basisschool.
Ondertussen is het beginnen regenen, eigenlijk meer miezeren. Met een bijtend koude wind in het gezicht en onder het gemiezer wordt er teruggekeerd naar de startzaal, het wordt een wandeling van 10 km. Het fototoestel wordt opgeborgen om het te beschermen tegen de koude en de vochtigheid.
Terug in de startzaal is het wat drukker geworden. Veel wandelaars hebben gewacht tot de gladheid verdwenen was en er wordt nog druk ingeschreven.
Om 13u worden er 590 wandelaars geteld, maar het is duidelijk dat het aantal van verleden jaar (om 14u00 1902 inschrijvingen) niet zal gehaald worden. Spijtig voor de organisatoren die gezorgd hebben voor een mooi, rustig parcours maar met het weer als spelbreker.
De pannenkoeken en de warme drank gingen vlot over de toonbank om de verkleumde wandelaars te verwarmen.

Verslag: Josiane Questroy
Fotoreportage (Josiane Questroy) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate