Bijkomende organisatie '18de Levenslustige wandeltocht'

Geschreven door op 15-01-2017

Bijkomende organisatie '18de Levenslustige wandeltocht'

Wandelen voor het goede doel is het motto achter deze sportieve en recreatieve organisatie. De 18de Levenslustige wandeltocht gaat door op 24 september 2017 in Sint-Martens-LennikDe betiteling “Levenslustige” wandeltocht” is afgeleid uit de naam LEVENSLUST VZW: een Medisch Pedagogisch Instituut met een internaat, een semi-internaat, een BuBao- en BuSOschool, dat kinderen/jongeren met licht mentale stoornissen, leer-, gedrags- en/of emotionele moeilijkheden opvangt (zie ook http://www.levenslustvzw.be).

De unieke ligging, domein LEVENSLUST VZW ligt in Sint-Martens-Lennik, midden in het landelijke Pajottenland, maar toch amper 10 km van onze hoofdstad Brussel. Het maakt van instituut Levenslust de perfecte uitvalbasis om de “Groene Ziel van Vlaams Brabant” te ontdekken.

Je kan kiezen voor de Familie-Wandeling (7 km), speciaal op maat van gezinnen met kinderen, de Sportieve-Wandeling (14 km), voor wie een rustige, maar stevige cultuur-natuurwandeling wil ondernemen, de Panoramische-Wandeling (21 km), voor de meer geoefende wandelaars met aandacht voor cultuur en natuur. 

Naast de klassieke uitpijling krijgen de deelnemers bij vertrek, ter ondersteuning, een routekaart en een begeleidend wandelboekje met routebeschrijving, alsook met een summiere uitleg over de historische monumenten en gebouwen, kastelen, kerken en dergelijke.

Alle wandelafstanden starten in de sportzaal van Levenslust VZW. Via een verharde boswegel, waarlangs de kinderboerderij is gesitueerd, worden de wandelaars op een schilderachtig parcours gezet. Immers, het Pajottenland is synoniem aan het land van Pieter Breugel. Wandelen in een schilderij!
Tijdens je sportieve escapade kan u genieten van het panoramische Pajottenland met haar glooiende hellingen en holle wegen, veldwegeltjes en oude kasseiwegen; met haar kastelen Groenenberg, Gaasbeek en Levenslust en hun bosrijke parken; met haar idyllische dorpjes Sint-Gertrudis-Pede, Gaasbeek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en hun architecturale kerken en historische monumenten, Brabantse trekpaarden, ... .
Kortom, de wandelaar krijgt in het wandelparadijs Pajottenland een gevarieerd palet met natuur en cultureel erfgoed aangereikt.

Tevens krijgen de wandelaars onderweg overvloedig en gratis bevoorrading. Bovendien zet De brouwerij Lindemans haar deuren open en laat u gratis degusteren van haar lekkere lambik, geuze en kriek.

P.S.: MPI Levenslust is het best te bereiken via de Ninoofsesteenweg, via Schepdaal-centrum (afslaan t.h.v. het trammuseum), dus niet richting Lennik volgen.
>>GPS instellen op Dreef – Schepdaal !!!

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate