Regenachtige woensdagtocht bij WSV Land van Rhode

Geschreven door op 17-01-2017

Regenachtige woensdagtocht bij WSV Land van Rhode

De woensdagtocht van WSV Land van Rhode start vanuit 't Schoolke onder een dreigende grijze hemel. Ondanks het weer vinden toch 1095 wandelaars de weg naar de inschrijving. Het werd al vermeld op facebook, maar toch hier ook nog een oproep of iemand misschien een fototoestel gevonden heeft in de startzaal. Het mag terugbezorgd worden aan de organisatoren van de wandeling.

Nu over naar de wandeling. Er kan gekozen worden tussen 7, 10, 14, 18 en 21 km.
De 7 km maakt een lus van 4.1 km door het Kalverhagebos en vervolgens wandelen ze 3 km richting Overbeke om terug te keren langs het fietspad naast de spoorweg.
De overige afstanden starten samen met de 7 km maar verlaten die reeds na 200 m. Dan dwarsen de wandelaars de Brusselsesteenweg en zoeken onmiddellijk de natuur op via een prachtige, maar bijwijlen modderige dreef. Het begon ondertussen te regenen en regenjassen, -capes en –schermen komen tevoorschijn.
Op de Oude Heirbaan nemen de 10 en 18 km de kortste weg in de Gijzenzelestraat, richting Mariagaard. De 14 en 21 km zoeken een brede landweg op, wandelen naast de spoorweg en nemen even verder het fietspad in de industriezone. Op het einde komen ze opnieuw samen met de 10 en 18 km. Deze 4 afstanden wandelen samen over de fietsbrug van de E40 en bereiken zo de rustpost in Gijzenzele.   

                

Na de rust maken de 18 en 21 km een lus langs de Bunkerroute en het Aalmoezenijebos. Het Aalmoezenijebos hoorde bij de hoeve van de Aalmoezenije van Sint-Baafsabdij te Gontrode, het zogenaamde "Hof van Rode" dat afhing van de Curtis te Gijzenzele. Na 6.7 km belanden zij opnieuw in de rustpost.
Daarna vertrekken alle afstanden samen vanuit de rustpost terug naar Kwatrecht via de Proefhoeven de U-Gent waar er nog een splitsing is. De 10 en 18 km komen voorbij de windmolens en horen duidelijk het suizen van de wieken. Ondertussen kregen we wat opklaringen en konden de regenjassen drogen. Alles komt weer samen en na een zeer slijkerige dreef trekt iedereen de Kalverhagebossen in. Ook mochten de wandelaars langs het kasteel de Bueren wandelen. Dit staat beschreven als “Goed ter Elst” sinds 1408. Het kasteeldomein bleef tot in 2007 eigendom van de familie De Bueren. Het is nu ook een geklasseerd monument. De omgeving waar we doorwandelden is een beschermd gebied, hier en daar wat slijkerig door de vele regen, maar wel rustig en mooi. Op een tweetal km van het eindpunt en nu alle jassen droog zijn, begint het opnieuw te regenen.
Gelukkig kan er in de startzaal genoten worden van lekkere vers gebakken wafels en warme drank.
We konden genieten van een prachtige natuurwandeling en de regen, tja, die moeten we er dan maar bij nemen.

            

Verslag: Josiane Questroy 
Fotoreportage (Josiane Questroy) 
Fotoreportage (Willy Palmkoeck) 

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate