Met St.-Jozef wandelen door het Meetjesland.

Geschreven door op 17-01-2017

Met St.-Jozef wandelen door het Meetjesland.
In Oost-Vlaanderen, in de stad Eeklo, was het aan het motregenen, en hier en daar glad. Maar wandelclub Roal Benti was voorzien, om de 1076 wandelaars te verwelkomen bij dit winters weertje. St.-Jozeftocht, is genoemd naar de wijk St.-Jozef, waar in de plaatselijke basisschool de startzaal was. De keuze aan afstanden was ruim, en op het infobord hingen duidelijke plannen.
We stapten richting Adegem. Dit is een deelgemeente van Maldegem. Adegem (plaatselijke benaming luidt Oigem) is één van de oudste dorpen in Oost-Vlaanderen. Een klein dorpje met toch enkele bezienswaardigheden, die zeker het bezoeken waard zijn. De Sint Adrianuskerk (13de eeuw), met een Romaanse vieringtoren. De militaire begraafplaats uit W.O. II gingen we even bezoeken. Er liggen op deze Adegem Canadian War Cemetery, Canadese, Britse en Poolse soldaten begraven. Het Canada War museum is een eerbetoon aan de drie divisies Canadese soldaten, die in het Meetjesland vochten. De unieke film in het museum over de Slag om de Schelde, is zeker de moeite om even binnen te gaan. Ook het Polandmuseum, is een aanrader : voor Vrede en Vrijheid. En er is een kindvriendelijke zoektocht doorheen het museum. Ideaal voor een familie uitstap – wandeling.
 
               
 
De tuinen van Adegem, een parel voor de tuin- en natuurliefhebbers. Deze zijn open tussen april en september. We stapten deze voorbij en gingen terug richting startzaal. We dankten het bestuur en de vele vrijwilligers van Roal Benti voor deze puike organisatie, een landelijke rustige en culturele tocht, om van te genieten. Ondanks het natte winterse weer,  een ontspannen wandeling. Tot een volgende tocht.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem
Fotoreportage : Willy Palmkoeck

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate