Wintertocht te Genk

Geschreven door op 15-01-2017

Wintertocht te Genk

Een weekend Limburg, een samenwerking tussen Sport Vlaanderen Genk en Wsv de Heikneuters, daar kon niet aan voorbij gegaan worden. De wintertocht vond plaats op zondag vanuit de feestzaal Bethanië.

Er waren heel wat deelnemers die logeerden in het Bloso-sporthotel Kattevenia gelegen midden in domein Kattevennen, toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. De wandelaars konden er twee dagen genieten van de Limburgse gastvrijheid en dat aan een zeer democratische prijs.
In Kattevennen ligt het accent op de kosmos. In de Cosmodrome verken je het heelal. Naast sterrenkijken kan je er minigolfen, wandelen, fietsten, paardrijden. Ik het observatorium speur je de hemel af door een krachtige telescoop. Haal het heelal korter bij en ontdek de geheimen van het universum (www.kattevennen.be).
Op zaterdag was een bezoek voorzien aan het mijnmuseum, maar menig wandelaar koos toch voor een wandeltocht in de omgeving.
Op zondag was het dan tijd voor de Wintertocht van de Heikneuters. De start was normaal in feestzaal Bethanië, maar wie logeerde in domein Kattevenia kon van daaruit starten.
Er kon gekozen worden uit afstanden van 5 tot 20 km.
Er was gedurende de nacht een dun laagje sneeuw gevallen en die gaf de natuur een sprookjesachtig uitzicht.
Reeds kort na de start gingen we het bos in. In de prachtige dreven werden we verwelkomd door statige dennenbomen. De bossen werden enkel verlaten om de baan te dwarsen en een volgend stuk te bewandelen. Er werd genoten van de pracht van de besneeuwde bomen en struiken.

         

De zon was echter niet te zien, het bleef grijs en de hoogspanningstorens verdwenen in de grauwe hemel, de top was niet te zien. Wandelaars die gestart waren in Kattevenia hadden hun rustpost dan in de startzaal, de feestzaal van instituut Bethanië. Bethanië werkt met kinderen en jongeren tussen 3 en 21 jaar met gedrags- en emotionele problemen (www.Bethanië.be).
Het tweede deel van de wandeling startte via de Bethaniëstraat. We dwarsen de Oosterring om opnieuw de bossen in te gaan. De meeste bosdreven zijn mooi en breed met hier en daar toch een smallere doorgang, een enkel heuveltje. Ook komen we af en toe in slijk terecht en we krijgen soms grote waterplassen voorgeschoteld.
En zo gaat het van de ene dreef in de andere tot we in Kattevenia toekomen. Daar kan nog een lus gewandeld worden die van begin tot einde door de bossen gaat.

Verslag: Josiane Questroy 
Fotoreportage (Josiane Questroy) 

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate