Warme wijntocht in Beselare

Geschreven door op 29-01-2017

Warme wijntocht in Beselare

Voor de tweede in een reeks van 3 wijntochten trekken wij vandaag naar heksendorp Beselare. Voor de wandelaars  die langs de A19 kwamen een hele bedoening om de startplaats te bereiken en dit door wegeniswerken bij het binnenrijden van het centrum  waar O.C. De Leege Platse gelegen is. Op zich mocht het geen probleem zijn want de markering van de omleiding was Ok en ook de inrichtende wandelclub De Drevetrotters had voldoende inspanningen gedaan via de traditionele signalisatie van Wandelsport Vlaanderen om alles in ‘goede banen’ te leiden. Maar toch zijn er altijd betweters en die reden dan hopeloos rond om de startplaats te bereiken. Maar geen nood we zijn er geraakt en verslaan deze wandeling voor de Wandelgazette  met de welwillende hulp van collega-medewerkers Johan en Josiane, die ik bij deze wil bedanken voor hun inzet.

Het is al aardig druk in de zaal en heb een vermoeden dat de opkomst van verleden jaar (1309 deelnemers) zal verpulverd worden. Het is ideaal wandelweer, droog, een beetje fris en een briesje maar positieve temperaturen, iets wat wij de laatste weken niet meer gewoon waren. Door omstandigheden kies ik voor de 6.9 km.  We trekken noordwaarts richting Zwaanhoek langs een licht golvend parcours en splitsen ons af van de anderen om richting Reutelhoek te trekken. Verharde wegen met wat tegenliggend (en tegenvallend) verkeer van meutes  wielertoeristen, die er naar mijn bescheiden mening in deze richting niet in mochten. Maar kom achter alles was dat niet ons probleem. Langs verharde wegen is er altijd wel eens een uitwijkmogelijkheid.

            

In ieder geval valt het parcours mee en gaat het in rustig tempo naar de eerste rustpost. Wij kunnen er genieten van een heerlijk warm wijntje. De rustpost, beter gekend als de Kortekeer, werd door sommige wandelaars niet gevonden of voorbijgelopen. Volgens mij lag de schuld zeker niet bij de parcoursmeesters, die trouwens weer puik werk verrichten. Misschien waren het de wegenwerken die enkelen in de war brachten. Na deze stop (km 3.6) trekken wij langs (niet erop natuurlijk) terug richting Beselare. We moeten een stukje de omleiding volgen en het is er een paar honderd meter drukker, maar  verder kiezen wij dan voor de  optie natuur, die ons langs een smal paadje terug naar het centrum van Beselare en de startzaal brengen. Daar stellen wij vast dat er zich nog altijd mensen inschrijven, die het wandelen boven het wereldkampioenschap Cyclocross verkiezen en met groot gelijk. Natuurlijk ook tot groot jolijt van de inrichtende club die niet minder dan 1940 wandelaars mocht begroeten waaronder 388 niet aangeslotenen. En ook dit is positief daar daaruit zeker nieuwe leden worden geoogst.

          


Wij kijken dus terug op een geslaagde organisatie, waar de opvang van de mensen waarschijnlijk niet altijd evident was gezien men 4 vast medewerkers moest missen om diverse gezondheidsredenen. Wij maken alvast afspraak voor de laatste Warme Wijntocht en dit op 19 februari met startplaats in het vertrouwde O.C.’t Zonnerad. Bij leven en welzijn, tot dan!

Verslag: Luc Bossuyt 
Fotoreportage (Luc Bossuyt) 
Fotoreportage (Josiane Questroy) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate