Bloemendaletocht door Beernem.

Geschreven door op 05-02-2017

Bloemendaletocht door Beernem.
In West-Vlaanderen, hield Wandelclub Beernem zijn Bloemendaletocht. Beernem is een dorp, en een gemeente in de groene rand van Brugge. Het bevindt zich op een knooppunt van verbindingswegen (gekend bij de pendelaars). Deze tocht maakt deel uit van de Brugse Ommeland Wandeltrofee. Een organisatie van 5 West-Vlaamse wandelclubs : Beernem, Brugsche Globetrotters, Godelievestappers Ruddervoorde, Molenstappers Ruiselede en Vier op een Rij Zedelgem. Ze werken samen, en bieden de wandelaars een kwaliteitsvolle en kindvriendelijke wandelorganisatie aan. 
Voor alle afstanden was er een lusje door het centrum  van Beernem. Een oude dorpskern, met een gemeentehuis in neogotische stijl (19de eeuw). Beernem is een streek van bossen, heide, groen en moerassig terrein en ook kastelen. Vandaar de naam Beernem, komt van het Germaanse en betekent modderige plaats in de vorm van een beer. Het kanaal Gent – Brugge, ook de Brugse vaart, of de Gentse vaart of het Zuidleiekanaal genoemd. Dit is een kanaal dat loopt van Gent naar Brugge. Heerlijk wandelen was het langs dit kanaal. Rustig en met een groene natuur.
 
           
 
In de verte kon men het kasteel van Bloemendale waarnemen. Een kasteel geïnspireerd op de Brugse baksteengotiek en in zandsteenstijl. Koning Leopold I zou in dit kasteel verbleven hebben na een spoorwegongeval. Een ganse geschiedenis kent dit kasteel dat nu nog bewoond wordt. Vandaar de naam van deze tocht... Bloemendale.
 
De wandelaars (2038) kregen een rustige, groene natuurtocht. Bedankt aan de medewerkers, een proficiat aan de parcoursmeester en bepijlers. Perfect gedaan. We hebben genoten, en dit met een droog winters weertje, een aanrader. Tot een volgende. 
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate