Wandelen, met een Zomergemse Valentijn...

Geschreven door op 12-02-2017

Wandelen, met een Zomergemse Valentijn...
Wandelclub Reigerstappers Vinderhoute, hield vandaag zijn 36ste Valentijntocht – Viggaaltocht. Het was een tocht doorheen Zomergem, met een ruime keuze aan afstanden tot 27 km. De sneeuwvlokken waren verdwenen, een droog winters mistig weertje, kregen we om te wandelen.
Zomergem maakt deel uit van het Meetjesland, dus hier en daar hoogteverschillen, en een zeer afwisselend landschap. De 8, 12, 16, 22 en 27 km. stapten langs een mooie Trekweg, richting Durmebrug. Het was dan verder heerlijk wandelen langs het Schipdonkkanaal waar een oude zandput ligt. De Merendreeput, hier kregen de wandelaars een mooi stukje natuur, een prachtig pareltje. Een eerste rustpost kregen we in het Schutterslokaal Sint Sebastiaan.
 
           
 
Na de rust, stapten we over de brug van het kanaal Gent – Brugge. De wandelaars konden terug genieten, van een rustige groene natuur, langs deze waterkant. Aan het oude Sas, splitsen onze wegen. De tweede rustpost was in de Duivekeethoeve. Een klein museum, waar men oude landbouw werktuigen en andere voorwerpen collectioneert. Willy, de bezieler van dit museum, heeft een collectie van 100 jaar geschiedenis (1850 – 1950). Hij heeft er met hart en ziel aan gewerkt, en nu nog steeds. Dat voel je zodra je binnenkomt. Proficiat, Willy, en zoals je zelf vertelde : dit stukje geschiedenis – nostalgie mag niet verloren gaan. Maar er is opvolging verzekerd, dat is geruststellend. De Duivekeethoeve, was vandaag enkel open voor de wandelaars. Anders is deze te bezichtigen na afspraak Durmstraat 54, Zomergem www.duivekeethoeve.be.  Zeker eens doen, een aanrader, en ook eens proeven van de ambachtelijke cider.
 
           
 
Het was dan nog een 3,5 km terug naar de startzaal. Langs rustige trage wegen, unieke kerkwegeltjes, door de natuur, met weidse vergezichten. Proficiat, aan de parcoursmeesters en de bepijlers. Een zeer goede bepijling, op een uniek natuur parcours. Top! Ook dank aan de vele vrijwilligers. Tevreden terug, kregen alle vrouwelijke wandelaars nog een bloemetje voor Valentijn. Dankjewel, en zeker tot een volgende tocht.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate