Een zonnige meitocht te Opoeteren

Geschreven door op 07-05-2017

Een zonnige meitocht te Opoeteren

Wandelclub Rust Roest uit Maaseik hielden hun meitocht in de groene Limburgse gemeente Opoeteren. In de startlocatie ontmoetingshuis De Riet kreeg je de keuze uit verschillende afstanden: 4, 6, 12 en 21 km.

Velen van ons zijn al eens op jeugdkamp geweest in en rond Opoeteren.. Elk jaar in de zomervakantie komen er ongeveer 6000 tieners op kamp, hetzij met de tent of in een jeugdherberg. Daar hebben ze alle redenen toe, de gezonde lucht en een oase van groen heeft een zeer ontspannende werking. Bij het vertrek wandel je even door de woonkern, met enkele gerestaureerde boerderijtjes. Daarna is alles groen wat de klok slaat de duinengordel met naald – en loofbomen. Je bent aan ‘t wandelen in het Nationaal park Hoge kempen, met momenten wandel je in de bosbeekvallei.

        

Onderweg kom je Vogelshof tegen, een boerderij uit 1796. Aan de buitenkant hangen ouderwetse werktuigen, met hier en daar een spreuk op de muur, een mooie bloemenhof maakte het geheel af. Verderop zie je het kasteel De Schans, helemaal tussen het groen. Het kasteel is omgebouwd tot een cursuscentrum voor therapie en persoonlijke ontwikkeling. Voor de tussenstop kwam ik een grote groep wandelaars tegen: de wandelclub de Kwartels uit Assenede, ik kon het niet laten een groepsfoto te maken.

        

Na de tussenstop was het alweer één en al natuurschoon. Voor de 5,4 km die ons restte, wandel je langs de bosbeek. Op het einde van de wandeling passeer je de Volmolen op de bosbeek. Deze is nu omgevormd als manege, vakantieverblijf en horeca. In de zaal bedankte ik de bestuursleden voor de aangename wandeldag.

Verslag: Theo Vallons 
Fotoreportage (Theo Vallons) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate