Een zonnige lentetocht door Wevelgem.

Geschreven door op 11-05-2017

Een zonnige lentetocht door Wevelgem.
Wandelclub Guldenbergstappers Wevelgem hield vandaag zijn 7de Lentetocht op donderdag doorheen Wevelgem. Dit is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen aan de Leie. Er was een keuze uit tochten van 7 – 14 – 21 km. Drie lussen van elk ongeveer 7 km.
 
Lus 1 had het Deutscher Soldatenfriedhof Menen als bezienswaardigheid. Een Duits militaire begraafplaats met 48.000 gesneuvelden uit W.O. I. Op lus 2 kon men een stellingmolen bewonderen. Een witte parel, 1848 – 1851. De Vanbutseles molen is een beschermd monument. De ecologische siertuin naast de molen is zeker ook een bezoekje waard. De molen werd vroeger gebruikt voor het slaan van olie en het malen van graan voor de plaatselijke bevolking.
 
            
 
Lus 3 was zeker een groene lus, ook wel landelijk. Heerlijk wandelen was het langs de Leie. Rustig, veel groen en enkele binnenvaartschepen passeerden ons. Vroeger was de rivier de Leie belangrijk voor Wevelgem. Men liet het vlas roten (weken) in de Leie, om het daarna te verwerken in de vele vlasfabrieken in Wevelgem. Vandaar dat deze Leie de bijnaam kreeg van Golden River ( de kleur van het vlas). Nu is de vlasteelt niet meer zo belangrijk. Er zijn nu nog enkele vlasbedrijven in Wevelgem.
 
            
 
De vroegere kloosterhoeve van de Guldenbergabdij gelegen midden in het groen was vandaag dicht. Jammer maar de vijvers, beken, met de vele kikkers, daar kon de wandelaar wel van genieten.
 
Terug in de startzaal (de Evenementenhal de Schelp) dankten we de vele vrijwilligers voor deze organisatie, en proficiat met jullie 10 jarig bestaan.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem
Fotoreportage : Mario Carton

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate