Een fijne Maastocht te Meeswijk (Maasmechelen)

Geschreven door op 10-05-2017

Een fijne Maastocht te Meeswijk (Maasmechelen)

In de startlocatie Wijkcentrum van Meeswijk werd de jaarlijkse Maastocht gehouden door de wandelclub WSV De Heikrekels. Aan de start had je de keuze uit 3 verschillende afstanden 10A, 10B en 5km. Ik koos eerst voor de 10Bkm.

Het Maasgebied lachte ons toe, een zeer groot natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd, een oase van rust en leven. De koninkpaarden en de Galloway runderen begrazen het hele gebied. Dit groot natuurgebied wordt beheerd door het Limburgs Landschap. Van het natuurgebied wandel je terug in het dorp Meeswijk langs de Maas. De Maas is de scheiding tussen België en Nederland. Met het veerpont kunnen de mensen zich gemakkelijk verplaatsen over het water.

                 

Verder wandel je op de dijk, met veel plantengroei, een enorme groei witte weegbree waar je niet naast kon kijken. Zo kom je aan het einde van de 10Bkm. Na een frisdrank en een broodje heb ik energie om de 5km nog extra erbij te doen. Na het landbouwgebied, bereikt je het eerste monument. “Nieuw Leven” dit is een standerdmolen en staat op de grens Leut Meeswijk. De houten molen werd in 1945 beschermd als monument. In 1995 kocht de gemeente Maasmechelen de molen aan en liet hen maalvaardig herstellen. Niet ver af ligt het kasteel Vilain XIIII. Tot november 2016 was het 11 jaar een brasserie. Je kon vrij wandelen in de 3ha Engelse tuin, met zeer zeldzame en indrukwekkende bomencollectie.

        

Dit was een wandeldag met veel bezienswaardigheden. De laatste foto zijn de 4 parcourmeesters die zorgden voor de afpeilingen van deze mooie wandelingen aan hen een dikke proficiat. De hele ploeg van vrijwilligers bedankt voor de goede organisatie.


Verslag: Theo Vallons 
Fotoreportage (Theo Vallons) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate