Kip-en Eitocht van de Natuurvrienden van Deinze

Geschreven door op 13-05-2017

Kip-en Eitocht van de Natuurvrienden van Deinze

We starten terug vanuit de ruime startzaal van het VTI. De 10–15–20 km wandelen richting de Leie. Daar kan je nog vele oude maalderijen en graansilo’s zien vanuit de vervlogen tijd. Verder komen we voorbij de O.-L.-Vrouwkerk en stappen we verder langs de kade van het Poppoplein en de autovrije Leieoever richting Bachte.

De 15–20 km volgen het Visserspad door een prachtig natuurgebied rond de Oude Leie, terwijl de 10 km door het natuurgebied rond Vosselareput wandelen en met het handbediende Bathio veer de Oude Leie oversteken. Waarna ze samen met de 15–20 km via de mooie wandelpaden van het MPI de rustpost bereiken. Wederom hebben ze een mooie locatie gevonden om vandaaruit een mooie lus te maken. Van hieruit doen de 15 – 20 km een lus langs het authentieke dorpspleintje van Bachte, de Leiekant, de Della Failledreef en de Maaigemdijk, om dan via de Kleine Pontweg door het natuurgebied rond Vosselareput te trekken. Met het handbediende veer steken ze de Leie over en komen zo terug in de rustpost MPI in Bachte.

         

Daarna keren de 6–15 km terug via Dulakker en het Harzelpad en wandelen verder langs het Schipdonkkanaal terug naar de startzaal. Zo zie je met wat kleine veranderingen dat je een heel ander zicht kunt hebben op de wandeling, met het weer konden we zeker niet klagen en van de service in de zaal zeker ook niet. We worden daar verwend met een bloemetje voor moederdag en hadden nog de gelegenheid om een lekkere coupe ijs met aardbeien te consumeren.
Zeker een aanrader om nog eens te herdoen.

Verslag (Patrick Olivier) 
Fotoreportage (Patrick Olivier)
Fotoreportage (Josiane Questroy) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate