Midweektocht te Strijpen

Geschreven door op 17-05-2017

Midweektocht te Strijpen

De midweektocht vandaag start in Strijpen, maar er kan ook ingeschreven worden in de rustpost in Velzeke. Heel wat wandelaars maken gebruik van deze tweede inschrijvingsplaats.

Het is reeds goed warm om te starten aan de wandeling. Een stralende zon doet enthousiast haar werk in een prachtige blauwe hemel. Het wordt een echte, warme zomerdag, dus niet te lang treuzelen en op onmiddellijk op stap gaan.
Wij kozen als startplaats de rustpost in Velzeke, in de cafetaria van het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Franciscus.
Het ziekenhuis heeft een geschiedenis die reikt tot in de dertiende eeuw en is gelegen in de prachtige natuur van de Zwalmvallei en de Vlaamse Ardennen.
Vanaf de start wordt door de prachtige tuin van het ziekenhuis gewandeld. Daar ging de kunstexpositie Poëzie[N] van start. Zowel binnen het ziekenhuis als in de mooie tuin worden meer dan honderd kunstwerken tentoongesteld.

       

In de tuin kan de wandelaar verschillende werken bewonderen, sommige heel begrijpelijk, andere wat mysterieus. Er worden verschillende media gebruikt in deze tentoonstelling, waaronder keramiek, grafiek, tekenen, schilderen, fotografie, beeldhouwen en mixed media.
Het parcours leidt de wandelaar over de parking, richting de kerk, langs een kasseiweg. Al snel gaat het over een betegelde wegel en komen we terecht in de mooie natuur die deze streek rijk is. Verharde en onverharde wegels en dreven wisselen elkaar af. Ondertussen kan men genieten van prachtige vergezichten. Langs al dat moois wordt al vlug de startplaats bereikt die voor de wandelaars die inschreven in Velzeke, de rustpost is.
Het wordt nu goed warm en een verfrissing is welkom, water, cola en bier gaan vlot over de toog.
Na de rust wijzen de pijlen al vlug opnieuw de weg in de natuur aan. De ene dreef of wegel volgt al snel de andere op. Een enkele rustige asfaltweg wordt enkel gebruikt om een ander natuurgebied te betreden.
Een laatste kasseistrook brengt de wandelaars, via de parking van het Psychiatrisch Ziekenhuis, terug waar ze gestart zijn.

       

Zoals altijd was deze woensdagwandeling weer een schot in de roos. Een prachtig parcours met mooie vergezichten, prachtig weer, een uitstekend organisatie en aangename vrijwilligers die voor drank en eten zorgden, dat alles zorgde voor een geslaagde wandeling.
Het aantal wandelaars kan nu nog niet meegegeven worden, maar de uitslag zal wel vlug verschijnen op de website van Vlaanderen Wandelt.

Verslag: Josiane Questroy 
Fotoreportage (Josiane Questroy) 
Fotoreportage (Johan) 
Fotoreportage (Willy Palmkoeck) 

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate