Tropische Boerentocht door Haacht.

Geschreven door op 11-06-2017

Tropische Boerentocht door Haacht.

Op deze Vaderdag, met tropische temperaturen, bevonden zich toch vele wandelaars in Haacht. Dit is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. Deze gemeente ligt in de landstreek Dijleland en in de Brabantse Kempen. In de startzaal Onder de Toren (achter de kerk) konden de wandelaars de plannen bekijken. Dat zag er veel belovend uit, heel gevarieerd. Wandelclub Tornado Boortmeerbeek, had prachtige groene parcours voorzien.

Via trage wegen, het bomenwandelpad en een stukje van de brouwerswandeling (langs de spoorweg) stapten we naar Wespelaar. Het was broeiend heet, maar verrassend groen, en onder de bomen verkoelend wandelen. Wespelaar is een deelgemeente van Haacht. Het ligt aan de grens van de Brabantse Kempen, en aan de vaart Leuven – Dijle en aan de spoorlijn Leuven – Mechelen.
 
            
 
De rustpost had een prachtig zonnig terras, maar alle wandelaars verkozen de schaduw binnen. De infostand van de mutualiteit CM stond vandaag met een toepasselijke uitleg. Zonder zorgen in de zon en ken je huidtype… Na de rust kregen de wandelaars nog meer prachtige natuur om van te watertanden. Via het Natuurleerpad, stapten we door het natuurgebied Antitankgracht  en Haachts Broek. De Antitankgracht is een overblijfsel uit de tweede wereldoorlog. De gracht werd in 1939 aangelegd om ervoor te zorgen dat de Duitse tanks en pantservoertuigen onmogelijk konden oversteken. Uiteindelijk had de gracht weinig nut omdat het Duits leger een wijde bocht rond het verdedigingswerk maakte. De Antitankgracht, het Haachts Broek en het Schorisgat vormen samen de prachtige groene gordel van de vallei, de Leibeek. Een gevarieerd natuurgebied van 10 hec. Het is een lappendeken van bos, wei, akker en struweel.
 
            
 
Super genoten hadden alle wandelaars. Goed insmeren in de felle zon, en veel drinken was vandaag de boodschap. We dankten alle vrijwilligers en bestuur voor deze puike organisatie en goede ontvangst. Tot een volgende tocht.
 
             
 
Verslag : Karin Moens 
Fotoreportage : Frans Deflem
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate