Grastocht in puur natuur te Zutendaal

Geschreven door op 07-06-2017

Grastocht in puur natuur te Zutendaal

Woensdag 7-6-2017: In Zutendaal organiseerde de wandelclub WSV De Sparrentrippers uit Lanaken de grastocht. In de startlocatie “klavertje Vier” had je de keuze uit 3 verschillende lussen de 5, 6 en 7 km.

De wandeling ging door in het Nationaal Park Hoge Kempen. 52% van de oppervlakte van Zutendaal is bosgebied. Ik wandelde eerst de 7 km. Al gauw zat je in de bossen te wandelen, afwisseling van naald- en loofbomen, langs de bospaadjes volgegroeid met jonge varens en bosbessenstruikjes. Onder de wandeling had je enkele stukken vals plat, dat doet je een beetje naar adem happen. Er waren stevige rukwinden bij de open vlaktes die de pet van mijn hoofd bijna deed afwaaien. Het laatste stuk wandelde je op het mountainbike parcours om zo naar de startlocatie terug te keren.

Na een korte pauze waar je kon genieten van een stevige pint of een lekker stukje taart, ging ik de lus van 6 km verkennen. Deze keer ging de wandeling richting Lanaken. Onmiddellijk ga je de bossen in van Lanaken, om zo terug te keren in het groene Zutendaal, met zijn vele vakantiehuisjes.

          

Het is niet te verwonderen dat er zoveel vakantiehuisjes zijn in de omgeving. Het is er rustig en er hangt een gezonde lucht door de vele bossen. Het was evenzeer een mooie omloop. Dank aan de wandelclub De Sparrentrippers om ons een mooi stukje groen Zutendaal te laten verkennen.

Verslag: Theo Vallons 
Fotoreportage (Theo Vallons) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate