Zomertocht in Koersel

Geschreven door op 16-07-2017

Zomertocht in Koersel

In een rustig Kempisch dorp Koersel een deelgemeente van Beringen ging de zomertocht door, ingericht door de wandelclub Paul Gerard uit Beringen. In een ruime kantine van de voetbalclub De Weerstand Koersel was het vertrek voor de mooie natuurwandeling in. Je had de ruime keuze uit  verschillende afstanden: 4, 8, 12 en 20km.

12km: Iets na 9uur was het zeer druk zowel op de parking als bij de inschrijving. Ik moet er wel bijzeggen dat het inscannen vlot verliep. Graag wil ik eerst vertellen over het ontstaan van deze wandelclub. In Beringen-Mijn was een Paul Gerardschool. De directeur en enkele schoolpersoneelsleden hadden het idee om samen een wandelclub op te richten. In 1983 is de wandelclub boven het doopvont gehouden dat de naam van de school draagt.

Koersel 16-7-2017 055 Koersel 16-7-2017 026

Koersel is bekent door zijn natuurbelevingscentrum “de watersnip” met vele uitgestippelde natuurbelevingswandelingen dat door vele scholen en natuurliefhebbers bezocht worden Aansluitend is er een zeer groot en mooi onderhouden speeltuin. Recht tegenover ligt het bedevaartsoord “Koersel kappeleke” Nu over de wandeling zelf. Alle afstanden gingen richting het centrum van Koersel. Voor ons uit lag de Sint-Brigidakerk die een beetje ingepakt was voor herstellingswerken. Wij gingen rechtsaf langs de vele nieuwe huizen. Eénmaal richting het oosten van Koersel kwam je in een bosrijkgebied. De parcours verantwoordelijken hadden de mooiste bospaatjes uitgekozen, met afwisseling op het fietsknooppunten. Je wandelde tussen de jonge varens en heide, dat spijtig genoeg nog niet in bloei staat. Verscholen tussen de bomen geniet je van de grote graspercelen. Onze tussenstop lag in het midden van het bos. Omdat van binnen zo drukkend warm was stonden vele buiten genieten van een frisse pint en een heerlijk stuk vla. Na een frisse cola geniet ik de laatste 5km door de bossen richting aankomst. In de zaal wenste ik de voorzitter een goeie dag en drink nog iets fris om daarna tevreden naar huis terug te keren.

Tekst Theo Vallons

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate