Wandelen met de Questl-app door Doornzele.

Geschreven door op 15-07-2017

Wandelen met de Questl-app door Doornzele.

Vandaag, zaterdag 15 juli 2017, had Wandelclub Al Kontent Groot Evergem een wandel primeur. Op deze tweede Bavotocht, te Doornzele (Evergem) gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, kon men stappen met een Questl. Dit is een app die men gratis kon downloaden op de iPhone of smartphone. Met deze Questl kon men 13 informatiepunten op je gekozen afstand ( van 6 tot 42 km) raadplegen. Er was ook een 6 km voor rolstoelen of buggy’s.

We kregen als wandelaar, met of zonder Questl, een groene omloop, van klein tot de grote afstanden. Doornzele, waar de startzaal  Ontmoetingscentrum Ter Gulden Celle was, is een dorp in de gemeente Evergem, gekend voor zijn Doornzeledries. Dit is een uitgestrekt rechthoekig lange Dries, waarrond het dorp gebouwd is , met centraal de kerk. Vroeger werden er hier schapenkudden verzameld voor de verkoop van wol. Ook de Doornzelemolen, een houten staakmolen (van voor 1414) is een pittoreske bezienswaardigheid.
 
                               
 
De langere afstanden gingen met het veer van Terdonk over het kanaal Gent – Terneuzen, richting Mendonk. Dit dorpje, een deelgemeente van de stad Gent, is één van de kanaaldorpen ten Noorden van Gent. De Mendonkbrug overbrugt de Zuidlede, terwijl de baileybrug over de Moervaart ligt. Prachtig wandelen was het hier over en langs het water. De andere afstanden hadden allemaal (ook de 6 km), overheersend groene natuur. Een unieke fauna en flora kregen we om als wandelaar van te genieten. Een proficiat aan de parcoursmeester!
 
            
 
Het stappen met de Questl -app ging goed. Bij elk bord met een QR-code, kregen we met onze smartphone of iPhone een duidelijke uitleg over de desbetreffende bezienswaardigheid. Zo hadden we natuur en cultuur in één  beweging. Wandelen is zoveel meer dan de voetjes vooruit zetten. Een geslaagde missie, en dit voor de eerste keer. Alvast proficiat voor deze vernieuwing in het wandelgebeuren en dank aan alle vrijwilligers voor deze natuurtocht.
 
Verslag : Karin Moens 
Fotoreportage : Josiane Questroy
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate