Vlaamse wandelaars “verbroederen” internationaal, in Nederland.

Geschreven door op 16-07-2017

Vlaamse wandelaars “verbroederen” internationaal, in Nederland.
64ste Cantharel internationale 4daagse Apeldoorn
 
Met een groep van 11 wandelaars uit verscheidene Oost-Vlaamse wandelclubs, reden we richting Apeldoorn in Nederland. Met eigen vervoer, enkele met de trein en bus, ook de FlixBus en taxi werden gebruikt. Allen kwamen vlot ter plaatse : het Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel werd onze thuisbasis voor 5 of 6 dagen.
Het hotel Apeldoorn – de Cantharel had voor de wandelaars een speciaal wandelarrangement voorzien. Gratis parking, een gratis pendelbusje naar de startzaal. Maar dit hebben ze na de eerste dag moeten herzien. Met zoveel Belgische wandelaars (zonder fiets) werd het een grote speciale lijnbus en langere opstapuren. Ook het lunchpakket systeem was op dag twee en zeker op dag drie en vier toch in orde. Dankjewel, en proficiat. De aangeboden voetmassage en verzorging in de White Door Welness was super! Alle wandelaars waren vol lof over de vriendelijke, behulpzame vertroeteling. Ook een dankjewel en proficiat. Het ontbijt en avondeten was in buffetvorm… en onbeperkt. Gewoon subliem!
 
            
 
De tochten zelf, met een keuze afstand die we vooraf moesten bepalen : 12 – 20 – 30 – 40 en 50 km. De starturen zijn eveneens vooraf doorgegeven. Voor de Belgen was dit aanpassen, maar het is zeker een correct systeem! De 12 km mocht pas starten vanaf 9u stipt. De klok telt af… de 20, 30, 40 en 50 km uiteraard op een vroeger tijdstip. Zo was er geen gedrum of stormloop, alles verliep rustig voor de vrijwilligers. Daar kunnen wij nog iets van leren.
 
             
 
Wij kregen inderdaad, zoals ze voorspeld hadden 4 dagen natuur. Groen, groener, groenste van Nederland.
 
Dag 1 :  was volledig door de bossen. Zoals de bossen van Ughelen met enkele sprengen – Beekbergen – de Loense waterval – Zilvense Heide – Engelanderholt – van Schaikbosch – Loenen.
 
Dag 2 : was door de bossen naar het uitgestrekt Kroondomein van Het Loo, met het Paleis Het Loo. In de gietende regen, maar dit kon de pret niet bederven. Prachtig! Ook het everzwijnenkamp en hertenkamp was de moeite. Uniek was het dierenkerkhof midden in het bos van het domein. Overleden paarden en honden van de Nederlandse Koninklijke familie liggen er begraven met een grafzerk. Het bos met dood hout is het bosreservaat. Ook Gortel (een oud Veluws buurtschap) werd bewandeld, alsook de Galgenberg.
 
             
 
Dag 3 : Terug bos (Berg en Bos)  en het kroondomein Het Loo. De Ruetbron verborgen in het bos, werd gebruikt onder Koning – Stadhouder Willem III, met een buizensysteem om de fonteinen van het Paleis Het Loo te laten werken. AsseL en de Asselse Heide mochten we ook bewonderen. De schaapskudde (400 schapen) keken verwonderd naar de vele wandelaars. Ook Hoge Soeren, Hoog Buurlo (Staatsbosbeheer) zat in het parcours.
 
            
 
Dag 4 : Het Orderbos met eeuwenoude grafheuvels, de achterzijde van het Cantharel Van der Valk domein met vele paarden – Caesareakapel (Leger des Heils) – Uchelse Berg- Hoenderloo – de Woeste Hoeve bossen. En de gekende sprengen, het water van de sprengen op de Veluwe heeft zowel een industriële als ook een grote natuurwaarde. Dit was prachtig wandelen en super genieten. We kregen nog een pittige bui in de laatste kilometers van deze vierdaagse. Maar droog stonden we allen, en fier aan de finish. Er was veel volk, veel wandelaars en een super ambiance. Goed gedaan wandelaars, proficiat. 
 
             
 
Een natuur 4daagse is Apeldoorn zeker : super groen en zeker doen. Ook de binnenstad van Apeldoorn is het bezoeken waard, ook doen. 
 
Wat men zeker moet doen is de datum van 10 tot 13 juli 2018  vrijhouden. Voor de 65ste jubileum editie van de 4daagse Cantharel Apeldoorn. Alle info op www.4daagseapeldoorn.nl
Dank en proficiat aan alle vrijwilligers en medewerkers van deze groene 4daagse. Het was een top organisatie. Doei…
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem.

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate