12e Sint-Germanustocht.

Geschreven door op 15-07-2017

12e Sint-Germanustocht.

Vandaag zijn we te gast bij de Spartastappers van Ardooie. De start is in de Vrije Gemengde Basisschool in Egem.  Wij waren er ongeveer rond 8u30 en toen we op de speelplaats aankwamen, stonden ze al aan te schuiven om hun broodje met spek en ei. Een eerste verwenbeurt, deze hebben we maar overgeslagen. De voorzitter zal deze avond goed slapen denk ik.

Er is hier heel veel bekend volk uit de streek aanwezig, onder andere ook collega Luc Bossuyt. Maar nu verder naar de wandeling. We gaan via verkeersluwe wegen richting Egemmast. Dit is een eerste boerenslag dat we kunnen nemen. We gaan verder op de vliegveldweg en daarnaast waren ze goed bezig met prei in de grond te steken. 
 
            
 
Iets verder is onze eerste rustpost en daar is er een klein vogelparadijs. We gaan nu via de Egemse binnenweg verder en steken langs een wandelpaadje over naar de Koolskampstraat. Onderweg zien we ook een machine die bezig is met de snijselder aan het binnen halen is. Dit is hier dan ook een landbouwstreek. We gaan verder via de Finse looppiste, waar ook het overstromingsbekken is.
 
            
 
Iets verder komen we aan in de volgende rustpost in het klooster te Pittem. Na de rust vertrekken we terug via het spaarbekken en de Baertstraat en ditmaal zijn de bloemkolen aan de beurt. In  de verte horen we getoeter van vrachtwagens, deze zijn van de truckrun voor mindervalide personen. Een mooi gebaar en een beleving voor deze mensen. Nu gaan we via de Klijtmolenstraat en een wandelpad terug richting Egem. Maar net ervoor mogen we nog meegenieten van oldtimertractoren, die hier in een weide staan te pronken.
 
             
 
Aangekomen in de startzaal is er geen enkel plaatsje meer vrij aan de tafels. Deze zijn al ingenomen door de vele wandelaars die genieten van een overheerlijke barbecue. Om 15 u mochten ze een 1573 wandelaars optekenen. 
Proficiat aan de Spartastappers.
 
Verslag : Patrick Olivier.
Fotoreportage : Patrick Olivier.

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate