Een zonnige Bladelintocht door Middelburg.

Geschreven door op 03-08-2017

Een zonnige Bladelintocht door Middelburg.
Middelburg is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, en is een deelgemeente van Maldegem, tevens gelegen tegen de grens met Nederland. De startzaal was in Middelburg, zaal Kanunnik. Een keuze aan afstanden was er voor elk wat wils. De Bladelintocht kon van start gaan.  Wandelen naar het buitenland…, we waren benieuwd!
Bladelin Pieter was de stichter (1450) van het stadje Middelburg in Vlaanderen. Het kent een zeer rijke geschiedenis. Rond het historische Middelburg lopen zigzag weggetjes in weiden en verloren landbouwgronden, zo naar Zeeuws-Vlaanderen. 
 
Via verharde wegen stapten de wandelaars naar de kikkerstad Aardenburg. We stonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Aardenburg ligt in het westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen, en behoort tot de gemeente Sluis. Het was genieten van het schilderachtige Aardenburg, rustig en gezellig. Een stadje met ook een rijke geschiedenis.
 
            
 
De kikkerfontein op het Kaaiplein verwijst naar de bijnaam van de Aardenburgers, die kikkers genoemd worden. Afkomstig van het groene uniform van de plaatselijke fanfare. Op de markt staat het voormalig stadhuis (1952) en een muziekkiosk uit 1909. Gewoon prachtig!
 
            
 
Aardenburg noemt men ook het kunst- en cultuurstadje. We stapten even van het parcours af, om in de Sint Bavokerk (of Sint Baafskerk), een tentoonstelling van Jan Fabre te bewonderen. Fabre is een gekende Vlaamse kunstenaar. Zijn specifieke stijl zag men in de goudkleurige beelden. De moeite om er eens langs te gaan. Ook de kerk zelf is een pareltje.
 
            
 
We wandelden terug op het parcours, landelijk met een prachtige fauna en flora richting Middelburg. Toch prachtig dit Meetjesland. Het was een groene tocht door polders en de kreek, van Vlaanderen naar Nederland, met de gietijzeren grenspalen als blikvanger. Een 700 tal wandelaars hadden super genoten. Allen hadden lof voor de parcoursmeester en de bepijlers. Ook het bestuur, de vele vrijwilligers, dikke pluim voor deze puike organisatie. Proficiat. Zeker tot een volgende tocht.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate