Rhodesgoedtocht te Ardooie

Geschreven door op 30-09-2017

Rhodesgoedtocht te Ardooie

Vandaag ga ik op stap voor mijn eigen club! Ik start niet op de normale startplaats in Ardooie (De Tassche), maar in Kachtem in Het Haverhuis, dichter bij huis. Het is nog maar 7u30 en de wandelaars moeten nog beginnen toekomen in het Haverhuis, want het is algauw 7,5 km wandelen tot het Haverhuis. Daarom besluit ik hier nog wat te wachten tot er wat volk op de baan is. Ondertussen maak ik mijn keuze om 18 km te wandelen. 

We begeven ons door binnenpaadjes richting het Rhodesgoed. Daar word er eerst door het speelbos gewandeld om daarna de weg over te steken, en zo aan de andere zijde terug het bos binnen te glippen. In het bos vallen de tamme kastanjes al van de bomen en kunnen we al eens proeven van deze lekkernij. Ook in de poelen begint er stilletjes aan wat water te komen, en er staan nu ook hier en daar prachtige wilde bloemen in bloei. Voor we het bos verlaten, passeren we ook aan de hondenweide, een realisatie van de Minaraad.

          

We gaan verder en steken nu de brug over richting Roeselare. In de verte zien we de windmolens al staan en het gloednieuwe bedrijfsgebouw van Pocco locco. Nu ga ik verder langs verkeersluwe wegen tot aan de startzaal De Tassche. Daar wemelt het al van het volk. Ik neem hier rustig de tijd om iets te nuttigen en mijn foto’s te maken. Ik vind hier ook een pamflet van de nieuwe Wandelclub de Drevestappers, vroeger de Drevetrotters. Het is nu bijna 11 uur. Maar plots zie ik verschillende mensen binnen komen die kletsnat zijn, het is blijkbaar beginnen te regenen en dit was niet voorspeld voor de voormiddag, gelukkig zijn er al bijna 1000 wandelaars gepasseerd en zijn er daar al heel wat van terug en nu is het voor mij maar wat afwachten tot het wat mindert, dat ik mijn weg kan verder zetten.

           

Na ongeveer 45 minuten begint het wat te minderen en besluit ik toch mijn weg verder te zetten Het gaat nu meestal langs asfaltwegen tot bij de boer, waar er ook een rustpost is. Daar kom ik 3 jeugdige sportsters tegen die van Antwerpen afkomstig zijn en hier de 50km komen wandelen en jaja... ze hebben er zin in. Alsook hoor ik dat er Franse wandelaars de grens hebben overgestoken om hier te komen wandelen. Van hieruit ga ik naar de Tinnepot in Izegem. We nemen nu de grazige binnenwegen tot aan de rustpost in het Haverhuis. En zo ben ik terug op mijn startpunt. Onderweg heb ik veel lof gehoord over de nieuwe en zeer goeie bepijling! En het Rhodesgoed was ook een schot in de roos. Proficiat voor de medewerkers van de club. 

Verslag: Patrick Olivier 
Fotoreportage (Patrick Olivier)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate