Curieuze wandeling in het teken van de Eerste Wereldoorlog

Geschreven door op 01-11-2017

Curieuze wandeling in het teken van de Eerste Wereldoorlog

Op Allerheiligen gedenken we onze overleden familie- en clubleden. Na een bezoek aan de begraafplaats werden we door de Curieusstappers Westhoek uitgenodigd om er deel te nemen aan de 10e uitgave van hun Curieuze wandeling.

We krijgen vandaag uitzonderlijk mooi weer. Een wandeldag met temperaturen die tegen de 20° Celsius zouden gaan aanleunden. De Curieusstappers lieten ons wandelen door een glooiend, ronduit prachtig landschap, waarbij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog nooit veraf was. De tocht liep doorheen het landschap van Ypres Salient en we kwamen dan ook voorbij heel wat monumenten, begraafplaatsen en sites die herinneren aan deze gruwelijke Wereldoorlog, o.a. Hill 60, de mijnenkrater Caterpillar, The Bluff in het domein de Palingbeek. Geïmproviseerde wandelpaden brachten ons ter hoogte van de CWRM (Coming World Remember Me) weide.

        

Eind 2018 zullen hier 600.000 kleibeeldjes, symbolisch staat één beeldje voor iedere gesneuvelde soldaat op Belgische bodem – in een land-art installatie de herdenking van de 100 jarige Groote Oorlog afsluiten. Deze Curieuzewandeling wist ons in alle opzichten te boeien met een schitterende natuurwandeling doorspekt van de vele oorlogsherinneringen.

Proficiat aan de Curieusstappers Westhoek, jullie hebben er een pracht wandeling van gemaakt, waarbij de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog nooit veraf was.

Geniet mee van enkele sfeerbeelden:
Fotoreportage: (Mario Carton)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate