Griezelen in Gentbrugge, “Trick or Treat”.

Geschreven door op 04-11-2017

Griezelen in Gentbrugge, “Trick or Treat”.

Oost-Vlaanderen werd vandaag onze wandelbestemming. Wandelclub de Florastappers Gent hield op 4 november zijn 27ste Spokentocht in Gentbrugge, een deelgemeente van Gent. De startzaal , deVierdezaal, was ondergedompeld in een stemmige onderwereld. De meeste vrijwilligers, ook vele wandelaars, zelfs de allerkleinsten hadden zich uitgedost. Als weerwolf, spook, heks, engerd, vampier of als een andere griezel. Prachtig om te zien, echt Halloween…

Het startuur voor deze unieke avondwandeling, was tussen 16u tot 21u. Er was keuze tussen een omloop van 6 of 9 km. Dit jaar werd het actieterrein voor de spoken, met nieuwe paden maximaal benut. Top gedaan, Florastappers Gent. En de spoken doen dat voortreffelijk. Niet alleen met de speciale en aangepaste outfits, ook met de attributen en buitengewone effecten, kregen we zo een professionele act.
 
            
 
De sfeer en ambiance was ook dit jaar super. In groep, met het gezin of individueel, iedereen was aan het genieten. Vooral de Flora-spoken zijn goed gebriefd, kindvriendelijk, en als het nodig was, zachtaardig optreden. Proficiat aan de 5 spoken groepen met deze unieke aanpak.
 
            
 
De Halloween - spoken, ontstonden eigenlijk met “Jack”. Een Ierse man, zeer lang geleden, een legende met de duivel en drank… liep dwalend met zijn lantaarn in de hand, door de duisternis. Later verbasterd tot Jack O Lantern, Jack met een gloeiend kooltje in een uitgeholde raap. Vandaar de vele verlichte pompoenen. Soms ziet men hier en daar uitgeholde rapen met een kaarsje.
 
            
 
 Ook de duivels, doodskisten, skeletten-kostuums e.a.…Tot enkele eeuwen geleden geloofden de mensen dat geesten en spoken, tijdens de nacht van Halloween uit hun graf kwamen om de huizen te bezoeken waar ze vroeger gewoond hadden. Om de geesten af te schrikken, trokken de dorpelingen een “monster kostuum” aan, en plaatsten ze kaarsen in pompoenen of rapen aan hun voordeur.  Een Keltisch-Iers verhaal dat nu vandaag nog doorgegeven wordt op een moderne (Amerikaanse) manier.
 
            
 
De veiligheid tijdens de Spokentocht, daar was voor gezorgd. Maar wandelen met fluohesje of strips, een zaklamp was zeker sterk aanbevolen. “Ik wandel veilig” :
 
Een speciale proficiat en dank aan de vele vrijwillige figuranten. Dankjewel vrijwilligers en bestuur van Florastappers Gent voor deze super organisatie. Dank aan de 2.243 wandelaars voor jullie bezoek. Tot op de volgende tocht op zaterdag 9 december 2017 : Gent bij Nacht.
 
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate