12e Mieke Pap Route - 6e Marathon van 't Kempens Landgoed (10/12/2017)

Geschreven door op 08-11-2017

12e Mieke Pap Route - 6e Marathon van 't Kempens Landgoed (10/12/2017)

Onze club organiseert deze afwisselende, grensoverschrijdende en rasechte natuurtocht op de tweede zondag van december. Je kan starten vanuit de beide deelgemeenten van Ravels, namelijk Weelde en Poppel.

De Ravelse Wandelaars maken dankbaar gebruik van het ruime aanbod aan natuur dat in de wijde omtrek wordt aangetroffen. Zoals de naam laat uitschijnen laat de tocht je door diverse, voornamelijk Nederlandse, landgoederen laveren, waarvan Gorp en Roovert met zijn 1100 ha ongetwijfeld de hoofdmoot uitmaakt. Daarnaast heb je ook Nieuw-kerk, Ooievaarsnest en de Hoevens die je mag doorkruisen. Deze landgoederen komen voornamelijk aan bod bij de wat langere afstanden. 

De kortere afstanden zoeken hun heil meer in België met als topper het privaat domein "de Schrieken" met zijn Patrouillelaantje, zeker één van de hoogtepunten van deze Mieke Pap-Route. Maar ook het slingerpaadje langs riviertje de Aa, dat in Nederland vervolgt als de Roovertse Leij, zal je ongetwijfeld kunnen bekoren. Je zal ook de gelegenheid krijgen enkele bezienswaardigheden van nabij te bewonderen. Afhankelijk van de gekozen afstand passeer je langs het Bankven (5 ha) en het wat kleinere Haneven en doorkruis je het klim- en avonturenbos aan natuurpoort de Roovertse Leij of verken je de natuurbegraafplaats van het landgoed de Hoevens.

Last but not least mag je pauzeren in de compleet behekste (!) Radio Paloma en/of de Nieuwe Hoef, een mooi gerestaureerde tiendhoeve uit de 17de eeuw, midden in de bossen van Gorp de Leij neergepoot.

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate