Zonnige Leietocht vanuit Drongen.

Geschreven door op 19-11-2017

Zonnige Leietocht vanuit Drongen.

In Oost-Vlaanderen hield wandelclub Postiljon Merelbeke, zijn 25ste Leiewandeltocht. De start was vanuit het Parochiaal Centrum in Drongen, een deelgemeente van Gent. De parcoursmeesters hadden voor een prachtig nieuw parcours gezorgd.

De kortere afstanden stapten via de Hoge Blaarmeersen, en via het centrum met de Abdij van Drongen, terug naar de startzaal. De oude Abdij van Drongen, is een abdijcomplex, gelegen aan de Leie. Het is sinds 1998 als monument beschermd, en kon vandaag bezocht worden. De langere afstanden stapten langs de oevers van de Leie. De Beelaertmeersen werden als eerste doorgewandeld. Vlak langs de rivier, genieten we van de prachtige fauna en flora. Voor de volgende natuurparels stapten we verder langs deze oever met aan de linkerzijde de Latemse meersen, en aan de rechterzijde van de Leie de Keuzemeersen. Beide zijn fenomenale natuurgebieden in een meander. Deze typische meersenlandschappen bleven bewaard als overstromingsgebied bij de rechttrekking van de Leie in 1846. Het hele gebied is 284 hec. groot, waarvan 43 hec. natuurgebied. Het is een typisch gemengd gebied, met natte hooilanden, weilanden en broekbossen. De open graslanden van de Keuzemeersen liggen dichtbij de E40, maar toch met een unieke natuur. Opvallend zijn de houtkanten en knotwilgenrijen.
 
            
 
De nieuwe rustpost was in Baarle, een deelgemeente van Drongen. Na de rust, kregen we terug veel natuur. Langs rustige trage wegen, veldwegen, was het terug wandelen richting centrum van Drongen. Een prachtige tocht, met ideaal wandelweer, meer moet dat niet zijn. In de startzaal hoorden we alleen maar lovende woorden. Deze zat wel overvol, 1938 wandelaars. Een mooi resultaat, proficiat aan alle medewerkers van Postiljon Merelbeke. Dankjewel, en tot een volgende tocht.
 
           
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate