Namiddagwandeling in Seraing

Geschreven door op 02-12-2017

Namiddagwandeling in Seraing

We nemen deel aan een namiddagwandeling in Seraing een organisatie van 'Les Vallants–Chatqueue-Seraing' met startplaats school Saint-Thérèse. Seraing is een stad in de provincie Luik en telt ruim 64.000 inwoners en is hiermee de negende grootste stad van België. Seraing verwierf de stadsrechten pas in 2000. 

Het bedrijf John Cockeril speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de gemeente. De hoogovens, staal en machinefabrieken werden in 1842 na de dood van de oprichter een naamloze vennootschap, die onder andere een vitale rol speelden bij de aanleg van spoorwegen in en buiten België.

Als we de zaal verlaten komt er juist een bus aan met wandelaars uit het verre West-Vlaanderen namelijk uit Wervik na een busreis van drie uur.  We gaan van start en lopen wat tussen de bebouwing langs de kerk, we worden naar omhoog gestuurd en kregen een heerlijk zicht aangeboden over de stad Luik met het rode voetbalstation van Standard. Wat later bereiken we de eerste controle in een garage. We lopen verder, een asfaltwegje zet ons af aan het bos Arras dat we induiken voor een prachtige bosomloop. We blijven draaien en keren door de bosrijke omgeving over slingerende wegeltje langs beekjes en over beekjes. We  dwarsen de  N633 en duiken opnieuw het bos in  dat ons wat verder op een open plaats langs de rand van het bos naar de controle brengt in een caravan. Hier maken we een lus. Terug het bos in eerste maal naar links, we verlaten het bos en lopen rond een enorm scholencomplex wat tussen de bebouwing, waarna we het bos Vencurée in duiken voor een volgende bosomloop.

            

Er worden ons enkele kilometers wandelplezier onder de schoenen geschoven, en we kunnen genieten van de prachtige omgeving. We verlaten het bos en dwarsen een drukke baan die ons terug naar de open plaats brengt naar de controle. Na de rust vertoeven gaat het nog enkele kilometers door het bosgebied. Een fietspad door het bos zet ons af tussen de bebouwing die ons terugbrengt naar de start. Het was een mooie wandeling in een bosrijke omgeving rond Seraing.

Verslag: Ides Codde
Fotoreportage (Ides Codde)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate