Kortrijk Feeëriek.

Geschreven door op 28-12-2017

Kortrijk Feeëriek.
Vierde en laatste Vierkunststedentrofee tocht 2017!
 
Deze 21ste Kortrijk Feeëriek – Ergodôme wandeltocht, ging van start vanuit JC Tranzit te Kortrijk. Deze historische en tevens moderne stad is gelegen in West-Vlaanderen aan de Leie. Wandelclub WSK Marke, had twee afstanden uitgepijld : 7 en 13 km. Men kon starten vanaf 12 u tot 20u, dus voor elk wat wils.
Reeds bij daglicht kon men genieten van de prachtige historische gebouwen, of shoppen, of Kortrijk feeëriek  bewonderen. Ook de groene natuurparkjes zaten in de parcours zoals het Astridpark en het Albertpark. Het prachtige begijnhof met park, mocht niet ontbreken op deze tocht. Een pittoresk sfeervol pareltje, een oase van rust, en Unesco Werelderfgoed.
 
             
 
Een bezoek aan de Grote Markt, dat is genieten van een historisch stadhuis met een moderne architectuur.  Het Belfort, dit is eveneens Unesco Werelderfgoed. Het is een overblijfsel van de middeleeuwse lakenhalle. Men moet zeker eens naar boven kijken… daar staan “Manten en Kalle”, de beroemde uurslagers.
 
            
 
Kortrijk heeft opvallend veel mooie bruggen, de Noordbrug, Coliebrug. De nieuwe Budabrug : een ophaalbrug, eigenlijk een tafelbrug, het wegdek wordt omhoog geduwd. Zeven imposante bruggen hertekenen de Kortrijkse skyline, allemaal hangen ze 7 meter boven de waterspiegel.
 
            
 
De Broeltorens (middeleeuwse torens en restanten van de oude stadsvestingen) , de Tacktoren (waar de wandelaars een gratis jenever kregen van de hoofdsponsor) zijn de moeite om eens bij stil te staan.  Het traktaat in de Ergodôme was welgekomen, een leuke aanbieding.
 
            
 
Deze beide parcours bracht de wandelaar langs de meest stijlvolle gebouwen, straten en pleinen die Kortrijk rijk is. Het wandelen naast de Leieboorden was top, met groene verrassende plekjes. Super, wandelclub WSK Marke. Proficiat, en dankjewel vrijwilligers. Dank aan de 3.599 wandelaars voor jullie komst. Tot een volgende wandeling in 2018 en geniet van de eindejaarsfeesten.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem
De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate