16de Brandweertocht te Diksmuide

Geschreven door op 21-01-2018

16de Brandweertocht te Diksmuide

Vandaag ga ik enkele collega's van de brandweer opzoeken in Diksmuide, deze zorgen dat de wandelaars vandaag niets te kort komen en dit is werkelijk zo. Eerst neem ik nog enkele sfeerfoto's vooraleer van start te gaan. De collega brandweermannen zijn er als de kippen bij en gaan fier op de foto. 

We starten eerst door de industriezone om dan langs het beekje onze weg verder te zetten. Hier is het wat opletten want het is nog modderig en we willen niet in de beek belanden uiteraard. We steken de N36 over en wandelen verder door een wijk tot aan de eerste rustpost in de Joe English-straat. Daar horen we al de Orgel spelen. Iets verder staat het eerste brandweer-postje waar we een lekkere gratis soep worden aangeboden. Eenmaal uit de wijk Pluimen wandelen we de Pluimstraat in. Deze is heel landelijk gelegen, en waar er ook nog veel grote boerderijen gelegen zijn. Her en der zie je groenten en peterselie op het land staan. We wandelen van de Pluimstraat in Diksmuide over naar de Pluimstraat in Essen tot bijna aan de rustpost in een schooltje. 

          

Na de inwendige mens te versterken gaan we verder via de Kapelhoekstraat tot aan de Esenweg waar we een heel mooi kapelletje tegenkomen namelijk O.L.V.-Ter Hulpe (WOI). We wandelen verder via de Esenweg tot in de Kaneelstraat waar we opnieuw een tentje van de brandweer tegenkomen, deze keer met de keuze tussen een glühwein of frisdrankje.

          

Hierna gaan we verder via het voetbalplein, waar er grote werken aan de gang zijn. Maar nu gaan de hemelsluizen open, wat vroeger dan verwacht. Het is nog een paar kilometers meer. We komen via de Fabriekslaan terug in de startplaats van de brandweerkazerne en deze zit al bomvol en je ziet de rij aan de pannenkoekenstand langer worden. Zo alweer een mooie tocht met maar liefst 1676 wandelaars op post. 

Verslag: Patrick Olivier
Fotoreportage (Patrick Olivier)
Fotoreportage (Mario Carton)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate