Sint-Antoniustocht rond Hofstade

Geschreven door op 21-01-2018

Sint-Antoniustocht rond Hofstade

Vorige nacht was het vrij laat of was het deze morgen vrij vroeg na een gezellig Egmont clubfeest, en dus opteren we voor een kleine wandeling, de Sint-Antoniustocht in Hofstade een organisatie van Wsv Kadees Aalst. De ideale gelegenheid om lekker uit te waaien en al nog wat kilometers af te maaien. We starten vanuit de school de vlieger het is er al vrij druk, ze staan aan te schuiven tot buiten om te worden ingescand. Na de inscanning gaan we van start voor de 12 km.

We staan aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk met zijn roepsteen. Deze werd vroeger gebruikt door een gemachtigde van het gemeentebestuur om officiële berichten aan de bevolking kenbaar te maken. Een steegje in, een smal pad brengt ons verder. Waarna we wat tussen de behuizing lopen die ons naar een drukke baan brengt die we dwarsen. Waarna we de landelijke wegen gaan opzoeken, het is op sommige plaatsen vrij glad dus is het oppassen geblazen om niet onderuit te gaan. We lopen langs de achterzijde van een KMO-zone, op slingerende baantjes die ons naar een aardeweg brengt die geruime tijd onze metgezel worden tussen de weiden en de akkers door de Dendervallei.

         

Een jaagpad langs de Dender wordt ons volgend ding, we genieten volop van de rust en de stilte die de streek uitstraalt. De Denderweg brengt ons terug tussen de bebouwing, het wordt draaien en keren door een woonkern die ons afzet aan de Sint-Martinuskerk in Gijzegem die we langs lopen. Door de meest onveilige straat van Aalst, de Vereeckenstraat wordt ons volgend ding, naar een smal geplaveid dat ons wat later op de rust afzet.

        

Na de rust lopen we door het centrum, waarna we de landelijke toer op gaan zoeken. Een brokkenpad neemt ons verder mee langs een voetbalveld, waarna we geruime tijd slingerende aardewegen volgen door de kale velden en weiden. Een streepje asfalt op naar het zoveelste smalle onverharde pad, dat ons laat opboksen tegen een fietspad dat we geruime tijd zullen volgen door de prachtige Denderstreek. Nog door wat bebouwing en we staan terug aan de startzaal. Het is er druk, er is geen plaats om te zitten, in deze veel te kleine zaal. Na een babbel met de voorzitter blijkt het een noodoplossing te zijn voor één jaar, volgend jaar zou men terugkeren naar de vertrouwde zaal in Gijzegem. Na de wandeling keren we nog een gratis pannenkoek in het vuistje om deze prachtige tocht af te sluiten.

Verslag: Ides Codde
Fotoreportage (Ides Codde) 

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate