Wintertocht in Alken (Limburg)

Geschreven door op 27-01-2018

Wintertocht in Alken (Limburg)

Op 27 januari ging ik wandelen in Alken bij de wandelclub de Bokkerijders uit Wellen. De startlocatie was in de Rijdreef manage Allius. Je had de keuze van 4 t.e.m. 19 km. Op de grote verkaveling was er parkeerplaats genoeg om uw auto veilig achter te laten. Bij de startlocatie was het ’s morgensvroeg erg druk. Maar de vrijwilligers zorgden ervoor dat alles vlot verliep.

Alken, dorp en gemeente in Limburg, heeft twee partnerschappen uit twee landen die dezelfde naam dragen nl. in Denemarken en Duitsland. Bij de startlocatie wandelde je door het recreatiepark de Alk. Eens uit het park wandelde je even in het centrum om zo de moderne wijken te bereiken. Hier wonen vele jonge gezinnen die naar Alken zijn verhuisd. Buiten de woonwijken mocht je genieten van de landbouw en de mooie vierkantshoeves.

        

Je wandelde langs de fruitbomen die al goed geknopt zijn. De mooie uitzichten maken het uniek op den boerenbuiten. In Sint-Joris, één van dorpskernen van Alken, mochten wij op een mooie locatie energie opdoen. Bij de lus van 19 km ging het richting Kozen, een deelgemeente van Nieuwerkerken. Je wandelde in een mooi stukje landschap langs de knotwilgen en de vele kapelletjes die overal verspreid staan. Eens in de richting Heiligenbornstraat zat je terug in Alken, om zo de tussenstop voor de tweede keer te bereiken.

        

Deze keer nam ik de lus van de 13km om zo de startlocatie te bereiken. De rest van de afstanden waren afwisselend woonwijk en landbouw. Aan het wit blauw kapelletje OLV Hoop Der Hopelozen gingen wij rechts af om zo de zaal opnieuw te bereiken. Tijdens het slechte weer van afgelopen dagen werd de natuurgebieden o.a. Mombeekvallei niet bewandelt wegens te drassig. Spijtig, de volgende keer maar. Het was een wandeling met heel wat afwisseling. De wandelclub de Bokkerijders hebben hun best gedaan om de wandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Om 13.00u mochten ze al 1670 wandelaars verwelkomen.

Verslag: Theo Vallons
Fotoreportage (Theo Vallons)
Fotoreportage (Jos Van Dingenen)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate