Een winterse Manneken Pis tocht vanuit Geraardsbergen.

Geschreven door op 28-01-2018

Een winterse Manneken Pis tocht vanuit Geraardsbergen.

Wandelclub de Padstappers hield vandaag, zondag 28 januari, zijn jaarlijkse Manneken Pis tocht door Geraardsbergen, gelegen in Oost-Vlaanderen. We starten de tocht vanuit het Jeugdcentrum De Spiraal. Men had een ruime keuze aan afstanden (van 6 tot 32 km), en voor de jeugd was er een toffe wandelzoektocht.

De wandelaars kregen terug een prachtige tocht, met mooie natuurgezichten, parken, velden, bergen, abdijen en de Dender. Het was voor alle afstanden glooiend stappen. Onder andere de Oudenberg, Schendelbeke, Onkerzele, en de Gavers zaten in het parcours. De Gavers is een prachtig recreatiegebied, vroeger was het hier een overstromingsgebied van de Dender. Nu is het domein, eigendom van de provincie Oost-Vlaanderen.
 
              
 
De binnenstad mocht uiteraard niet ontbreken op deze fantastische natuurtocht. Manneken Pis en de Marbol (de stadsfontein uit 1312) moest de wandelaar toch bewonderen. De alom bekende ereburger is het oudste Manneken Pis van het land (1459). Een pittoreske binnenstad verlieten de wandelaars, om in de startzaal te proeven van de echte Mattentaarten. Gemaakt met gestremde melk, en een uniek speciaal recept. En de lekkerste zijn die van Geraardsbergen.
 
            
 
We kregen vandaag terug een perfect georganiseerde tocht. Zeer afwisselende parcours en zeker zeer goed bepijld. Er was voor elk wat wils. Soms wat modderig, maar dat hoort erbij. En we genoten terug van de idyllische plaatsjes rond Geraardsbergen. Dankjewel Padstappers en proficiat. Dank aan de vele vrijwilligers, en tot een volgende tocht.
 
            
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem  

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate