Sneeuw op Carnavaltocht in Aalst (Limburg)

Geschreven door op 26-02-2018

Sneeuw op Carnavaltocht in Aalst (Limburg)

Op maandag 26 februari ging ik wandelen in Aalst een deelgemeente van de stad Sint-Truiden. Dwars door een dun sneeuwtapijt baande we voorzichtig onze weg naar de vertrekzaal. In de gemeentelijke feestzaal van Aalst verzorgde de wandelclub WC Aviat Sint-Truiden ons een fijne wandeldag. Aan de uitgang werden de verschillende wandelafstanden genoteerd van 5 t.e.m. 24 km.

Bij een gure oostenwind maakte ik mij klaar voor de 16 km. Je wandelde door het centrum van Aalst en al snel ging het richting het dorp Kerkom ook een deelgemeente van Sint-Truiden. Je wandelde in een Haspengouwse streek met een licht golvend landschap. Prachtige uitzichten van weilanden en akkervelden. Je passeerde ook langs de vele fruitplantages. Bij de meeste fruitplantages is de snoeibeurt achter de rug deze zijn voor een goede oogst in de nazomer.

In de maand maart en april is het één bloesempracht in de streek van Sint-Truiden. Verderop wandelde je op de open vlakte van het militair vliegtuigbasis van Brustum waar de gure wind vrij spel had. Ondertussen ligt het er al verschillende jaren verlaten bij.  

          

Voor de tussenstop kon je enkele bezienswaardigheden bewonderen. Een 8 hoekige gebouwtje is een kapel van de bruine – Lieve-Vrouw. Telkens op 15 augustus is er een bedevaart naar deze kapel. Het wit kasteel een 17de-eeuwse herenhuis is sinds in 1980 beschermd monument geworden. Het volgende dat je passeert is het kasteel van Kerkom of Alstergoed. In het dorp Kerkom bereikte je de tussenstop. Even wat opwarmen met een lekkere warme chocomelk en een vers broodje. Zo kon ik er tegen aan om de laatste km aan te vatten.

Het laatste mooie stuk ging door de cicindriavallei. Je wandelde er over een licht golvend landschap, langs het kerkdorpje Gingelom, hoeves, fruitplantages en de mooie holle wegen. Zo kwam je terug aan de gemeentelijke feestzaal in Aalst. 500 wandelaars hebben de koude getrotseerd maar ze kregen een prachtige wandeldag in de plaats.

           

Verslag: Theo Vallons
Fotoreportage (Theo Vallons)

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate