15de Aktiv wandeltochten te Kaster

Geschreven door op 25-02-2018

15de Aktiv wandeltochten te Kaster

Wandelaars laten zich niet afschrikken door de weersvoorspellingen, het beste bewijs zijn de 2063 deelnemers aan de 15de Aktiv wandeltochten. De wielerwedstrijd Kuurne – Brussel – Kuurne trok door Kaster en dat kon wel eens parkeer- en verkeersproblemen geven. Maar de inrichters van de wandeltocht waren hierop goed voorzien en zorgden voor een grote parking op een weide. Door het vriesweer van de laatste dagen was de achtergrond goed hard zodat niemand in de problemen zou komen. Drie vrijwilligers wezen de wandelaars de weg naar de parking. Alles was prima georganiseerd.

Inschrijven, medewerkers fotograferen, een lekkere kop koffie en dan starten. Er is keuze tussen 9 verschillende afstanden, van 4 tot 32 km, voor elk wat wils dus. Ook met de minder mobiele mensen is rekening gehouden, zij kunnen kiezen uit 2 afstanden.

Na een grote twee km bereiken de wandelaars het Sint-Arnolduspark. Dit is een prachtig park dat eind 19de eeuw werd aangelegd. De aanleiding waren de meldingen dat er zich een paar miraculeuze genezingen zouden hebben voorgedaan.
Er werd een kapel gebouwd en er kwamen kunstmatige rotsen, vijvers, fonteinen, wandelpaden en een ligweide.

In het park staat de Sint-Arnolduskapel, opgetrokken tussen 1864 en 1865. De bakstenen kapel staat op een achthoekig grondplan. Ten westen hiervan staat een kleinere kapel waarvan de puntgevel bekleed is met imitatierots en gesierd met een kruis. In de kapel bevindt zich een monumentaal Mariabeeld met kind. Daarachter een gebouwtje bestaande uit 3 muren en een dak. Op de muren bevinden zich gedichten van Guido Gezelle. Het park is een prachtig onderdeel van de wandeling en wordt nog altijd bezocht door bedevaarders. Ook wandelaars en natuurliefhebbers komen er zeker aan hun trekken en er is een speeltuin voor de kinderen.

            

Tot de rustpost wordt er gewandeld op prachtige betegelde kerkwegels, enkele dreven en af en toe een asfaltweg om van de ene wegel naar de andere te geraken. Ook na de rustpost verloopt de wandeling op dezelfde manier, kerkwegels en dreven afgewisseld met af en toe een asfaltweg. Soms heeft men last van de snijdende wind, maar dit weegt niet op tegen het prachtige landschap, de blauwe hemel en de stralende winterzon.

Na deze prachtige wandeling kan men zich opwarmen met een lekkere kop soep, een koffie of een warme chocomelk. Voor de bierliefhebbers is er ook volop keuze en vooral het Streuvelsbier wordt zeer gesmaakt. Alle 2063 wandelaars keerden tevreden huiswaarts.

            

Verslag: Josiane Questroy
Fotoreportage (Josiane Questroy) 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate