Een winterse MPI-tocht door Evergem (Oost-Vlaanderen).

Geschreven door op 03-03-2018

Een winterse MPI-tocht door Evergem (Oost-Vlaanderen).

Wandelclub Al Kontent (WAK), hield vandaag zijn jaarlijkse goede doel MPI-tocht. De startzaal was terug in de MPI GO! school te Evergem (gemeente grenzend aan de industrie-as Gent – Zelzate) , en alles was terug ten voordele van deze school. Dit Medisch Pedagogisch Instituut ’t Vurstjen, is een school voor Buitengewoon Kleuter en lager onderwijs.

’t Vurstjen is de naam van deze school, maar tevens de naam van de omgeving. Dit schilderachtige MPI-domein, met ruime parking, heeft een mooi natuurpark. De Middeleeuwse poort, en het eerste kasteel van Evergem (12de eeuw) rond deze school is zeker de blikvanger voor de wandelaars.
 
            
 
Wij stapten langs de natuur van de Nieuwe Kale. De Nieuwe Kale is het stuk Durme tussen het kanaal Gent – Brugge en het kanaal Gent – Terneuzen. De Nieuwe Kale loopt gelijk met de ringvaart door Wondelgem en Evergem. De tocht ging verder richting Belzele, een deelgemeente van Evergem. Het was super genieten, de zon kwam er door… het begon te dooien... Heerlijke temperaturen, mooie veldwegels, prachtige wandelpaden, een super natuur, meer moest dit niet zijn voor de 761 wandelaars.
 
            
 
De langere afstanden stapten o.a. Langs de Lieve, in de volksmond ’t Liefken. Een kanaal gegraven als verbinding in 1251 van Gent (Gravensteen) naar Damme, en via het Zwin met de Westerschelde en de Noordzee. Nu is het grotendeels een jaagpad waar men rustig kan wandelen (of fietsen). Sinds 2004 is dit beschermd als historisch erfgoed.
 
We kregen terug een afwisselende landelijke natuurtocht, goed bepijld, prima georganiseerd, en een dikke pluim voor alle vriendelijke medewerkers van het MPI. Natuurlijk ook dank aan Wandelclub WAK voor de ondersteuning, aan de inschrijving en het parcours. Het Meetjesland, een prachtige streek met veel natuur. Zeker tot een volgende tocht. 
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate