Primeurtocht te Ledegem

Geschreven door op 10-03-2018

Primeurtocht te Ledegem

Afgelopen zaterdag zakten we af naar de Primeurtocht te Ledegem. De start was alweer in het lokaal dienstencentrum, De Kring. Om 8u30 stond iedereen al te trappelen in de startzaal om aan het wandelen te gaan. Het beloofde alweer een mooie organisatie te worden bij aangename, zachte temperaturen van rond de 10°. 

We gaan van start en krijgen het ene veldwegje na het andere voorgeschoteld. Onderweg passeren we de hoeve Oosthove en het vliegveld van Moorsele. Vele wegeltjes verder komen we aan in het woonzorgcentrum Rustenhove. Het centrum bestaat al sinds 1828. In die tijd was er slechts plaats voor 30 ouderen, intussen zijn er meer dan 135 plaatsen. We krijgen de toelating om over de terreinen en langs de gebouwen te wandelen. We wandelen verder en bereiken de rustpost waar we ons innerlijke mens versterken, de zaal zit al goed vol.

           

Na wat rust gaan we weer op pad richting Dadizele, bekend van het groot recreatiepark, genaamd Dadipark. In 2002 werd dit gesloten voor het publiek en 2012 niettemin volledig gesloopt. Voor de basiliek wandelen we linksaf tot aan de volgende rustpost, de touwladder, waar we iets kunnen nuttigen. Vanuit de touwladder wandelen we naar het park van Dadizele. Aan het domein 't Torreke gaan we het park in waar we direct het beeld van de pompeschitter zien staan. We gaan verder in het domein en passeren kasteel Mariënstede. We zetten de terugweg in naar Ledegem en wandelen via de oude spoorlijn Menen-Roeselare naar de startzaal. Achter de kerk passeren we nog het oudste huis van Ledegem, het Peereboomhuis uit 1726. We sluiten dit vernieuwde parcours af terug in de Kring. We hebben genoten van de mooie natuur in Ledegem en buurgemeenten. Geniet mee van enkele sfeerbeelden:

Fotoreportage (Patrick Olivier) 
Fotoreportage  (Mario Carton)

De wandelclub

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate