Wandelen in de groene rand van Brugge.

Geschreven door op 10-03-2018

Wandelen in de groene rand van Brugge.

Wandelclub de Brugsche Globetrotters hield vandaag zijn 32ste Globetrotterswandeltocht, in de groene rand rond Brugge (West-Vlaanderen). De start was vanuit het Sint-Lodewijkscollege Sint-Andries, met een keuze aan afstanden van 6 tot 30 km.

Alle afstanden stapten een stukje langs de Brugse Vesten. De Brugse Vesten vormen een 23 ha groot groengebied,  en werden aangelegd op de resten  van de tweede omwalling van Brugge (1297). Het middeleeuwse profiel van de vesten bleef het best bewaard, op de Smedenvest, waar men langs de Smedenpoort kon wandelen (1367-1368 en verbouwd in de 17de en 18de eeuw). Een historisch groen pareltje.
 
            
 
Ook het Graaf Visartpark stapten de wandelaars door, zo naar domein Tempelhof en domein Sint- Pietersplas. Wij hebben hier een ommetje gemaakt. Het parcours werd hier om veiligheidsredenen omgelegd vanwege wateroverlast. We wandelden eveneens langs de Oude Spoorwegberm naar het kanaal Gent – Brugge – Oostende. Langs het kanaal en het jaagpad was het heerlijk genieten. Het begon plots terug pijpenstelen te regenen, het werd reppen naar de startzaal. 
 
            
 
De langste afstanden stapten verder naar Meetkerke,  de Meetkerkse Moeren, en het Waggelwaterbos. De Meetkerkse Moeren is nog steeds een waardevol natuurgebied. Spijtig van de hevige regen in de namiddag, maar dat moet men als wandelaar erbij nemen. We hadden genoten van deze tocht, rond Brugge, Sint-Andries - Sint-Pieters. Bedankt vele vrijwilligers voor jullie inspanning, en het omleggen van het parcours. Veiligheid voor alles. Dank aan de 1.578 wandelaars voor jullie komst.
 
Verslag : Karin Moens
Fotoreportage : Frans Deflem

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate