Fotoboek

 • Regen spelbreker tijdens Hoogleedse Wandel Mee Dag

  Geschreven door admin op 05-11-2012

  Tweejaarlijks afwisselend, organiseren Warden Oomstappers en Voetje voor Voetje Gits in samenwerking met de Hoogleedse sportdienst een Wandel Mee Dag.  Ditmaal stonden de Warden Oomstappers in voor de wandeling. Alleen de weergoden lieten het volledig afweten.

   

  Niettemin alsnog een goeie 360 deelnemers , die weliswaar onder moeders paraplu de mooiste plekjes en omgeving van Hooglede en de Gitsberg opzochten. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

   

   

 • De Zilveren Vloot langsheen idyllisch Brugge

  Geschreven door admin op 05-11-2012

  Op vrijdag 2 november organiseerde S-Sport vanuit Sint-Michiels haar traditionele Zilveren Vloot tocht.  De wandelaars konden er genieten van een wandeling langsheen de idyllische plekjes en groene strookjes van Brugge.  

   

  De kleinste afstand was eveneens voorzien van een leuke fotozoektocht.  Wandelaars konden tevens een sessie Nordic Walking beleven en 's middags genieten van een lekkere maaltijd. De organisatoren konden de dag afsluiten met 650 deelnemers, de weersomstandigheden hielden immers nogal wat deelnemers thuis. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Spokentocht, een ongewone avondwandeling

  Geschreven door admin op 05-11-2012

  Zaterdagavond werd Gentbrugge overstelpt door tweeduizend wandelaars voor een ongewone avondwandeling.  Reden vormde de Spokentocht, een organisatie in handen van Florastappers Gent, waarbij de wandeling een mysterieuze sfeer uitstraalt.

   

 • Nazomertocht langs trage wegen

  Geschreven door op 25-10-2012

  Wandelvereniging De Heidetochten uit Gooik organiseerde zaterdag ll. hun Nazomertocht vanuit Pepingen of Halle. Tijdens de tocht maakten talrijke wandelaars kennis met het Pajottenland in prachtige herfstkleuren.

   

  De Heidetochten hadden afstanden voorzien van 5 tem 50km. Geen kilomters lange asfalt of betonbanen, maar hoofdzakelijk veldwegen, paden , kerkwegeltjes en godvergeten binnenwegen in het kader van het Trage Wegen weekend. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

   

 • Weekdagwandelen met Colliemolen Oostnieuwkerke

  Geschreven door admin op 15-10-2012

  De Colliemolen , ook Coillie geschreven werd vernoemd naar de Stadense heerlijkheid. Op de verbindingsweg tussen Roeselare-Ieper stond aldaar vroeger een staakmolen.   De molen is inmiddels al een eeuwigheid gesloopt , maar de plaatselijke wandelvereniging Colliemolen is springlevend.

   

  Maandag ll. zorgden ze voor een gemoedelijke weekdagwandeling vanuit Oostnieuwkerke.  Een goeie 700 wandelaars konden kennismaken met de typische agrarische groentestreek en het nabije kaasdorp Passendale. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Vanuit Zwevegem-Kappaert rond kanaal Bossuit-Kortrijk

  Geschreven door admin op 01-10-2012

  De Kappaert , is een levenslustig gehucht van Zwevegem gelegen aan het groenrijke kanaal Bossuit-Kortrijk. Vanuit dit standpunt organiseerde de vrij jonge wandelclub Zwevegem-Kappaert zaterdag ll. haar eerste Kanaaltocht. 

   

  De landelijke wandeling liet uiteraard duidelijk talrijke deelnemers kennismaken met het kanaal.  Het Bossuitkanaal  verbindt de Schelde in Bossuit met de Leie in Kortrijk.  Zowel op economisch, toeristisch als recreatief vlak is het kanaal van groot belang.  Verder liepen de diverse afstanden langsheen het prachtig lichtglooiend Land van Mortagne. 

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Hamse Wuitensmarsen blijven succesrijk

  Geschreven door admin op 25-09-2012

  Voor de 41ste maal verkenden duizenden wandelaars tijdens de Driedaagse Wuitensmarsen het natuurschoon rond Hamme en omstreken.  De organisatie in handen van de sportdienst en wandelclub ’t Hoeksken  lokken elk jaar meer en meer wandelaars. 

   

  Vooral op vrijdag weet de organisatie heel wat jeugdige wandelaars te lokken. De jongeren leren niet enkel Hamme te ontdekken op een aangename sportieve en leerrijke manier  maar genieten eveneens van de talrijke randanimatie rond het gebeuren.  

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :
 • Herdenkingstocht in en rond Erwetegem

  Geschreven door admin op 21-09-2012

  De maandelijkse midweekwandeling die Egmont Zottegem organiseert vormde ditmaal een herdenkingstocht ter eer van Marc Verstraeten. Elf jaar geleden kwam Marc, toenmalig bestuurslid van de vereniging schielijk te overlijden. 

   

  Het werd voor de meer dan 1000 wandelaars een gemoedelijke rustige wandeling richting deelgemeente Erwetegem. Talrijke onverharde wegen werden er afgewisseld met prachtige vergezichten.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Vos Reynaert achterna

  Geschreven door admin op 20-09-2012

  Van Wachtebeke tot Kruibeke, van Hulst tot Waasmunster: overal in de grensstreek liet Reynaert zijn sporen na. Als je het Waasland doorkruist, trekken de vele Reynaertbeelden en -banken ongetwijfeld de aandacht. Je kan natuurlijk de avontuurlijke vos achterna en zelf op verkenning gaan in de streek.

   

  Dit was alvast het idee van zo'n 800 wandelaars die zondag ll. deelnamen aan de Vos Reynaert Achterna wandeling, een organisatie in handen van de Wase Steinbockvrienden St-Niklaas. Ze zorgden voor een rustige wandeling langs bos- en veldwegen in de omgeving van Belsele en Waasmunster.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Succesvolle Brugsche Kroenkelen

  Geschreven door op 20-09-2012

  De bevolking aanzetten tot fietsen of wandelen in de groene Brugse rand, met optredens en randanimatie onderweg en bij aankomst.   Dit is de opzet van Brugse Sportdienst  en het sportieve gebeuren Kroenkelen.

   

 • Cracks Wolvertem vieren Meuzegem 900

  Geschreven door op 18-09-2012

  In het kader van de viering Meuzegem 900 organiseerden de Cracks Wolvertem zondag ll. een feestelijke wandeling. Meuzegem, een primeur in het clubwandelaanbod van de Cracks Wolvertem, combineerde heel wat natuurschoon met een vleugje geschiedenis. Tevens konden alle deelnemers proeven van een Meuzegemse Bosuil, een gelegenheidsbier speicaal gebrouwen ter gelegenheid van de festiviteiten.

   

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Brandweerwandeling langs Zilten en Mandelvallei

  Geschreven door op 17-09-2012

  Naar jaarlijkse gewoonte opent de Hoogleedse brandweer in september haar deuren. Een opendeurdag die gepaard gaat met tal van activiteiten , en zo ook een heuse wandeling.  

   

  Het zijn de plaatselijke Warden Oomstappers die zorgden voor een landelijke wandeling in de richting van de rustige Zilten en de Mandelvallei. Waarna de deelnemers zich tegoed konden doen aan de heerlijke geuren van een barbecue , een lekkere pannenkoek of fris getapte pint.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Met Kadees nazomer vanuit Hofstade

  Geschreven door op 14-09-2012

  Voorbije woensdag namen zo'n 400 wandelaars deel aan de Nazomertocht vanuit Aalst.  De plaatselijke Kadees zorgden vanuit St-Anna voor een heerlijke midweekse drielussentocht waarbij het groene Hofstade centraal stond.

   

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

 • Vanuit Egem langs de Wastine

  Geschreven door admin op 21-08-2012

  Egem, deelgemeente van het agrarische Pittem vormde zaterdag ll. het decor van de 7° Sint-Germanustocht. De Spartastappers uit het nabije Ardooie hadden er hun tenten opgeslagen voor een rustige landelijke wandeling langs de Wastine. In feite  een vlekkenpatroon van weide met vaak doornig struweel zoals meidoorn, sleedoorn en hondsroos. Binnen de struwelen kunnen zich weer bomen vestigen, omdat ze er tegen begrazing beschermd zijn.

    

 • Vrolijk genietend van het Ruiseleedse Molenland

  Geschreven door admin op 21-08-2012

  De Molenstappers Ruiselede zijn niet van een kleintje vervaard, met bravoure wisten ze vorig jaar nog de Nationale Wandeldag te organiseren en ook hun jaarlijkse Kermistocht geniet bij de wandelaars telkens heel wat bijval.

   

 • Met Postiljon langsheen de Damvallei

  Geschreven door admin op 20-08-2012

  Vrijdag ll. organiseerde wandelclub Postiljon Merelbeke haar zesde Damvalleitocht. De wandelaars konden er genieten van een zonovergoten wandeling langsheen de weidse natuur, de poelen , de meersen en een typische fauna en flora eigen aan het Damvalleigebied.  

   

 • Met Velodroomvrienden vanuit Slijpskapelle

  Geschreven door admin op 13-08-2012

  Vanuit Slijpskapelle , een piepklein dorpje geprangd tussen wielergemeente Moorslede en bedevaartsoord Dadizele , richtte wandelclub de Velodroomvrienden reeds voor de zestiende maal haar gelijknamige wandeltochten in.

   

  Een kleine 1000 wandelaars mocht er niet enkel de karakteristieke kenmerken van een prachtige landelijke agrarische wandeling  opsnuiven maar eveneens een fantastische dorpssfeer en oude nostalgische levenswijze alwaar iedereen , iedereen kent.  De langere afstanden trekken hierna verder richting buurgemeente Ledegem, alwaar de oude spoorwegzate Roeselare-Menen zowat de hoofdtoon vormde.

  Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

 • Deelnemers Dodentocht bereiken stilaan terug Bornem

  Geschreven door op 11-08-2012

   

 • Langs het Houtland en de polders

  Geschreven door admin op 10-08-2012

  Samen wandelen en fietsen langs de polders en het Houtland. Het kon alvast zondag ll. . Reeds voor de 12de maal organiseerden de Motestappers er haar Kastelentochtenvanuit de oude koffiebranderij in het domein Torenhof.  Naast enkele mooi kasteeldomeinen op het traject o.a. het kasteel van Moere, konden de deelnemers opnieuw enkele tentoonstellingen en monumenten bezoeken.

   

 • Met Pasar Kortemark langsheen drie arrondissementen

  Geschreven door admin op 07-08-2012

  Startend vanuit de Kortemarkse wijk Elle organiseerde Pasar Kortemark reeds voor de 22ste maal haar Drie-Arondissemententocht. Niet zomaar toevallig op het grensgebied van drie typische polderdorpen.

   

Toon   
Pagina 1 van 4

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate