• Eerste fris lentegevoel tijdens Aviflorawandeltocht

  Eerste fris lentegevoel tijdens Aviflorawandeltocht

  Geschreven door Beheerder op 20-03-2018

  Terwijl de prille lentebloesems stilaan beginnen te ontluiken, weliswaar wat later dan normaal, begint de lente toch langzaam in je neus te kriebelen. Wie kan er dan nog aan de verleiding weerstaan om zijn wandelschoenen aan te trekken en alweer nieuwe wandelwegen te ontdekken? Niemand, ook ik niet. Daarom trek ik op dinsdag 20 maart naar de voetbalkantine van OMS Ingelmunster, want hier hielden de Aviflorastappers terug hun maandelijkse Aviflorawandeltocht.

 • Guur wandelweer tijdens Mars van de Kleiputten

  Guur wandelweer tijdens Mars van de Kleiputten

  Geschreven door Beheerder op 18-03-2018

  Een beetje weggemoffeld in het landschap, bijna weggedrukt tussen West-Vlaanderen en Frankrijk, ligt het rustige Ploegsteert. Behalve wanneer af en toe een auto voorbij tuft of als de kerkklokken zich laten horen is er nauwelijks lawaai. Ruim een eeuw geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog, was er in Ploegsteert geen sprake van de landelijke rust die er nu heerst. Vandaag gaan we wandelen langs vredige, licht glooiende akkers, rond de oude kleiputten van Ploegsteert en een onbekend wandelgebied tussen de Leievallei en de schreve met Frankrijk ter gelegenheid van de 4e editie van de Mars van de Kleiputten.

 • Een winterse Floratocht, rond groen Gentbrugge.

  Een winterse Floratocht, rond groen Gentbrugge.

  Geschreven door Beheerder op 18-03-2018

  Wandelclub Florastappers Gent organiseerde vandaag zijn jaarlijkse natuurwandeling door de Gentbrugse Meersen. De startzaal was terug de polyvalente zaal : de VierdeZaal in Gentbrugge. Er was keuze uit 9 afstanden, en een andersvaliden- en kinderwagen parcours.

 • Euraudax Hamme 125 km!

  Euraudax Hamme 125 km!

  Geschreven door Beheerder op 17-03-2018

  Zeldzaam & ongewoon zijn ze te vinden onder de ultrawalkers als we het hebben over de afstand 125 km. Dit kan alleen maar van toepassing zijn als je komt meewandelen in groep bij één van de Euraudaxorganisaties. Er is er maar één dit jaar in België, dus moeten we de verplaatsing maken via Sint-Niklaas naar Hamme waar Frank Rottiers zijn thuisgrond Merksem dus heeft omgeruild. Als 125km te veel was voor u kon je ook kiezen voor de 25, 50 of 100 km.

 • Eiertocht in Kruishoutem

  Eiertocht in Kruishoutem

  Geschreven door Beheerder op 17-03-2018

  Vandaag trekken we naar het heuvelachtige Kruishoutem. Het weer voorspelt wel niet veel goeds maar we laten ons niet afschrikken.

 • Een stevige winterprik in de Nationale Parktocht Eisden

  Een stevige winterprik in de Nationale Parktocht Eisden

  Geschreven door Beheerder op 17-03-2018

  De wandelclub WSV de Heikrekels uit Maasmechelen organiseerden op 17 maart hun eerste wandeltocht van dit jaar. De startlocatie was in de PTS school in het centrum van Eisden (Maasmechelen). De organisatie hadden 4 t.e.m. 19km uitgestippeld voor de nationale parktocht. Ik koos voor de 17 km.

 • Door de platwijers in Zonhoven

  Door de platwijers in Zonhoven

  Geschreven door Beheerder op 15-03-2018

  Onze laatste wandeling van ons rondtoeren in de Limburg starten we in Zonhoven. Zonhoven is een gemeente in de Provincie Limburg. De gemeente ligt ten noorden van Hasselt en grenst verder aan Houthalen–Helchteren, Genk en Heusden-Zolder.

 • Een bostocht in de omgeving van Opglabbeek (Limburg)

  Een bostocht in de omgeving van Opglabbeek (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 14-03-2018

  De wandelclub WSV de Boskabouters houden hun jaarlijks bostocht op 14 maart. De startlocatie was in het Sentower Park, een paardensportcentrum in Opglabbeek. Je had de keuze uit de verschillende afstanden van 4 t.e.m. 20 km.
  Heel wat vroege vogels waren de inschrijvingstafel al gepasseerd om bij een zonnige dag de natuur in te trekken. Ik had gekozen voor de 12 km.

 • Roland Garroswandeling met Boer Bavo

  Roland Garroswandeling met Boer Bavo

  Geschreven door Beheerder op 13-03-2018

  Op dinsdag 13 maart stond wandelclub de Bavostappers uit Bavikhove in voor hun jaarlijkse Boer Bavo's Lentewandeling. Vandaag wilden de organisatoren de Roland Garroswandeling in hun tocht opnemen. Daarom werd er uitgeweken naar buurgemeente Hulste en werd het Dorpshuis De Rijstpekker uitgekozen als startlocatie. Traditiegetrouw werd het opnieuw een 3-lussenparcours met een bijkomende rustpost tijdens de eerste lus van 10,4 km. Wie de 3 lussen stapte was goed voor een bijna 25 km landelijk traject in en rond de Harelbeekse deelgemeente.

 • Uitgeregende voorjaarswandeling in Mol

  Uitgeregende voorjaarswandeling in Mol

  Geschreven door Beheerder op 13-03-2018

  De tweede wandeling gaat het richting Mol uit, een organisatie van Wsv Mol. We starten vanuit de voetbalkantine Hei uit het gehucht Heidehuizen. Heidehuizen is een van de twaalf gehuchten in de gemeente Mol. Het ligt in een bosrijk gebied ten zuiden van de Molse Nete. Het is een lussenparcours met twee lussen van elk ongeveer 10 km die verkort zijn naar 5 en 3 km. We gaan van start voor de eerste lus, direct ook de grootste.

 • Natuurrijke Lentetocht in Voort

  Natuurrijke Lentetocht in Voort

  Geschreven door Beheerder op 12-03-2018

  We gaan nog eens een paar dagen rondtoeren in de Limburg. De eerste wandeling is in Voort, een organisatie van wandelclub De Loonse Tsjaffeleers. Voort is een dorp in de provincie Limburg en een deelgemeente van de stad Borgloon. Het dorp heeft een oppervlakte van 2,30 km² en telt een 250 inwoners. Voort ligt in Haspengouw en is een klein straat-landbouwdorp ten zuidwesten van Borgloon. Voort werd voor het eerst vermeld in 1319 als Vorde. Dit duidt op een doorwaadbare plaats. We starten vanuit feestzaal de Valgaer.

 • Wandelen doorheen het rustige Westhoeklandschap

  Wandelen doorheen het rustige Westhoeklandschap

  Geschreven door Beheerder op 11-03-2018

  Na regen komt zonneschijn. De vroege vogels kregen zondagmorgen bakken regen over zich heen, enkele uren later was er het zonnetje dat door de wolken heen kwam piepen. De Westhoekstappers uit Vlamertinge treurden er niet om. Zij stonden vandaag immers paraat voor de organisatie van hun promotocht Dwars door de Westhoek, de eerste organisatie van het jaar. Later in het jaar staan nog de Pottebrekers-Panoramatocht en de Herfsttocht op het programma.

 • Limburg wandelt....een prachtige regiowandeling.

  Limburg wandelt....een prachtige regiowandeling.

  Geschreven door Beheerder op 11-03-2018

  Vandaag trokken we naar de regionale Limburgse Wandeldag anno 2018, naar het aangename stadje Peer. Het typische landschap rond de Dommelvallei met het natuurgebied Resterheide, dat toebehoord tot Bosland is ca 4670 ha groot. In deze schitterende omgeving organiseerde wandelclub ‘Wandel Mee Brueghel’ reeds voor de 28e maal hun Pieter Bruegheltocht. We verwachten alvast een heerlijke wandeltocht. De wandelaars hadden de keuze uit 2 startplaatsen. Het ontmoetingscentrum Den Tichel in Wijchmaal, en het parochiecentrum in Peer.

 • Wandelen in de groene rand van Brugge.

  Wandelen in de groene rand van Brugge.

  Geschreven door Beheerder op 10-03-2018

  Wandelclub de Brugsche Globetrotters hield vandaag zijn 32ste Globetrotterswandeltocht, in de groene rand rond Brugge (West-Vlaanderen). De start was vanuit het Sint-Lodewijkscollege Sint-Andries, met een keuze aan afstanden van 6 tot 30 km.

 • Primeurtocht te Ledegem

  Primeurtocht te Ledegem

  Geschreven door Beheerder op 10-03-2018

  Afgelopen zaterdag zakten we af naar de Primeurtocht te Ledegem. De start was alweer in het lokaal dienstencentrum, De Kring. Om 8u30 stond iedereen al te trappelen in de startzaal om aan het wandelen te gaan. Het beloofde alweer een mooie organisatie te worden bij aangename, zachte temperaturen van rond de 10°. 

 • 45e Marche de l'Amitié

  45e Marche de l'Amitié

  Geschreven door Beheerder op 10-03-2018

  Dit jaar ben ik nog niet gaan wandelen over de taalgrens in Wallonië maar dat zal deze maand ingehaald worden met 2 verplaatsingen naar dit landsdeel in geen 2 weken tijd. Over 14 dagen naar Braine-le-Chateau maar eerst vandaag een stukje dichterbij met name Tubize (Tubeke) waar wandelclub Les Roses Noires de kantine van AFC Tubize het hele weekend afgehuurd hebben.

 • 10de Sneeuwklokjestocht in Wetteren

  10de Sneeuwklokjestocht in Wetteren

  Geschreven door Beheerder op 06-03-2018

  Dinsdag ll. zijn we te gast bij Wandelsportvereniging Wetteren die er de 10de sneeuwklokjestocht organiseren met als startplaats Ideal Caravans. De startzaal is het middelpunt van drie lussen van telkens een 8 kilometers die ons respectievelijk naar Massemen, Westrem of Kwatrecht leiden. Eventjes de voorzitter Rudy Van Der Heyden en zijn medewerkers op de gevoelige plaat vastleggen en we gaan van start voor de eerste lus richting Westrem.

 • De Mattentaartentocht (23-04-2018)

  De Mattentaartentocht (23-04-2018)

  Geschreven door Beheerder op 05-03-2018

  Deze tocht - dit jaar reeds aan zijn 35ste editie toe - is het paradepaardje van Padstappers Geraardsbergen. Verwacht geen herhaling van reeds gebruikte parcoursen, want de parcoursbouwers schuimen reeds maanden op voorhand de streek af naar ongekende, vergeten paden of trage wegen en gebruiken die - vaak gaan ze daarvoor op pad met de bosmaaier - in hun parcours. Op die manier tekenen ze elk jaar uitgelezen, verrassende omlopen uit.

 • Prachtige Neigembostocht

  Prachtige Neigembostocht

  Geschreven door Beheerder op 04-03-2018

  Neigem ligt op de grens van het Pajottenland en de Denderstreek is ideaal gelegen voor mooie wandeltochten. Zondag ll start hier vanuit de parochiezaal de Neigembostocht van wandelclub de Kadees Aalst. Door tijdsgebrek gaan we voor de 14 km want ik heb nog andere verplichtingen. 

 • Voorjaarstocht in Rossem door een sneeuwlandschap

  Voorjaarstocht in Rossem door een sneeuwlandschap

  Geschreven door Beheerder op 03-03-2018

  Zaterdag ll gaat het de richting van Rossem uit, voor deelname aan de voorjaarstocht een organisatie van ’t Fluitekruid Wolvertem. Rossem is een landelijk dorp in de Provincie Vlaams-Brabant. De naam ‘Rossem’ is niet zonder meer te verklaren. Naar verluidt zou Rossem; verblijfplaats van paarden betekenen. En is de naam dus te vergelijken met Vos-sem, Vink-em, Kraai-nem en andere plaatsnamen die naar vroeger verwijzen. Anders stellen dat Rossem een samenstelling is van “Roth”(gerooid bos) en “hem” (woning). We starten van uit de feestzaal Rossem, een voormalig klooster.

Toon   
Pagina 1 van 188

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate