• Witsoonestappers verwelkomen 936 wandelaars op hun Rookop-wandeling

  Witsoonestappers verwelkomen 936 wandelaars op hun Rookop-wandeling

  Geschreven door Beheerder op 21-02-2018

  Op woensdag 21 februari organiseerde de Krombeekse wandelclub Witsoonestappers reeds voor de 13e maal hun Rookoptocht vanuit het landelijk gelegen Reningelst. Dit dorpje vormt de overgang van het Poperingse Hoppeland naar het Heuvelland. Alhoewel men deze streek nog niet ten volle tot de West-Vlaamse heuvelstreek kan rekenen, klimt het reliëf toch tot 75 meter boven het zeeniveau. Het zou wel frisjes zijn vandaag, het zonnetje was van de partij, er werd ons een prachtig parcours voorgeschoteld, meteen goed voor een recordopkomst van 936 wandelaars.

 • Zwalm, het “Twaalf dorpen-Paradijs”

  Zwalm, het “Twaalf dorpen-Paradijs”

  Geschreven door Beheerder op 18-02-2018

  Voorzitter Luc Van Moorleghem van de ambitieuze wandelclub Op Stap Zwalm had op zondag 18 februari ongeveer 2500 wandelaars verwacht voor hun jubileumeditie van de 12-Dorpentocht. Het werden er een goeie 400 meer, 2906 om precies te zijn, we kunnen meteen spreken van een zeer succesvolle editie. Op vijf jaar tijd heeft deze club omtrent 20.000 wandelaars naar Zwalm gelokt. Zo veel bezoekers halen, is uiteraard geen gemakkelijk klus in deze kleine gemeente, toch slaagt Op Stap Zwalm er keer op keer in de wandelaars te verrassen.

 • Prachtige wintertocht te Kampenhout

  Prachtige wintertocht te Kampenhout

  Geschreven door Beheerder op 18-02-2018

  Zondag ll gaat het naar Berg voor deelname aan de Wintertocht, een organisatie van de Witloofstappers. Berg is een deelgemeente van Kampenhout in de provincie Vlaams-Brabant. Berg dankt zijn naam aan het feit dat de kerk op een heuveltje ligt. Zo kon men de kerk vroeger van tamelijk ver zien, omdat er weinig andere gebouwen waren behalve enkele boerderijen. We starten vanuit de sporthal.

 • Schitterende wintertocht bij de Bavostappers

  Schitterende wintertocht bij de Bavostappers

  Geschreven door Beheerder op 18-02-2018

  Op zondag 18 februari 2018 trokken we naar Geel-Bel. Bij onze wandelvrienden De Bavostappers van Zittaart, die er hun Wintertocht organiseerde. Het beloofd een prachtige dag te worden. De weersvoorspellingen waren veelbelovend. We keken er alvast naar uit. De wandelaars konden kiezen uit 2 startplaatsen, Geel-Bel en Meerhout. Wij kozen voor Bel, een parochie van Geel. Het parochiecentrum in Bel was de vertrekplaats van de 19e traditionele Wintertocht. De wandelaars hadden de keus uit verschillende afstanden van 4-7-12-18-25 en 32 km. We kozen voor de 18 km.

 • Recordopkomst (bijna 3000 wandelaars) op Waterkasteeltocht te Beselare

  Recordopkomst (bijna 3000 wandelaars) op Waterkasteeltocht te Beselare

  Geschreven door Beheerder op 18-02-2018

  Toen ik de startzaal O.C. De Leege Platse in Beselare betrad wist ik niet wat ik zag. Wat een drukte, dit leek geenszins op een Leege Platse, het zal er stampvol. Er was haast geen doorkomen aan. Uiteraard de weersvooruitzichten waren zeer hoopvol maar toch. Een groepsfoto nemen van de medewerkers was een onmogelijke opdracht dan maar in blokjes werken. Wat nu al zeker leek, het zou een topdag worden voor de gloednieuwe club De Drevestappers. De medewerkers waren talrijk maar ze zouden veel werk krijgen.

 • Pannenkoekentocht onder een heerlijk winterzonnetje

  Pannenkoekentocht onder een heerlijk winterzonnetje

  Geschreven door Beheerder op 17-02-2018

  Op zaterdag 17 februari tok ik naar Ichtegem waar Wandelclub Koekelare vanuit het Cultureel Centrum De Ster instond voor de organisatie van hun jaarlijkse Pannenkoekentocht. Er werd de wandelaars een rustige omloop doorheen het Houtland aangeboden met een maximum aan goed begaanbare en onverharde wandelwegen voor alle afstanden. De 2e tocht van de streekbierspaarkaart ging richting thuisbasis Koekelare.

 • Valentijnstocht te Meulebeke

  Valentijnstocht te Meulebeke

  Geschreven door Beheerder op 17-02-2018

  Het ontmoetingscentrum Vondel is het decor voor deze Valentijnswandeling. Een uitstekende weersvoorspelling lokt veel wandelaars en dat is te zien aan de vele wagens op de parking en in de omliggende straten. Het ontmoetingscentrum bevindt zich in de oude gebouwen van de brouwerij Vondel. De brouwerij bestond al in de eerste helft van de negentiende eeuw. 

 • Wintertocht in Opoeteren (Limburg)

  Wintertocht in Opoeteren (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 17-02-2018

  17 februari ging ik wandelen in het Kempisch dorp Opoeteren. De startlocatie Sint-Dionysius ligt midden in het groen. De wandelclub Sport+Kinrooi hadden verschillende routes uitgestippeld in een prachtige natuuromgeving van 4 t.e.m. 21 km. Ik koos voor de 12 km.

 • Zonovergoten Krokustocht langs de groene rand van Lokeren

  Zonovergoten Krokustocht langs de groene rand van Lokeren

  Geschreven door Beheerder op 16-02-2018

  Afgelopen vrijdag trokken we naar Lokeren waar we mochten genieten van een zonovergoten krokustocht die de Reynaertstappers al voor de 18de keer organiseerden. Een krokustocht die in het verleden ondanks dat het nog volop wintert, haast alle seizoenen te trotseren heeft gehad. Vandaag is het gelukkig onder een stralende lentezon met heerlijke temperaturen die ons reeds aan de vroege zomer doen denken.

 • Met Duintrappers op Valentijntjestocht

  Met Duintrappers op Valentijntjestocht

  Geschreven door Beheerder op 15-02-2018

  14 februari, Valentijnsdag is de dag van de liefde over de hele wereld. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met lieve cadeautjes, mooie bloemen, romantische kaarten of lekker uiteten gaan. Soms kunnen deze etentjes wat uitlopen, niet? ’s Anderendaags is er niets zaliger dan uitwaaien aan zee, ook in de winter. Lekker ingeduffeld, de wind tegen je wangen en de zilte lucht op je lippen. De liefde is geweldig! Puur in zijn eenvoud en een alledaagse gebeurtenis over de hele wereld!

 • Weekdagtocht vanuit Zelzate

  Weekdagtocht vanuit Zelzate

  Geschreven door Beheerder op 13-02-2018

  Dinsdag 13 februari begeven we ons naar Zelzate voor deelname aan de weekdagtocht, een organisatie van de Trekvogels Boekhoute. Zelzate is een gemeente gelegen in de Provincie Oost-Vlaanderen tegen de grens van Nederland.

 • Winterse Geutelingentocht vanuit Michelbeke

  Winterse Geutelingentocht vanuit Michelbeke

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Dwars door Brakel richtte zaterdag 10 februari vanuit Michelbeke reeds voor de 18de maal haar gelijknamige tocht in. Het geheel zou terug uitgroeien tot een wandeltopper. Door omstandigheden werd voor de tweede maal gestart vanuit Michelbeke vanuit zaal Aventi. Drie lussen van telkens een zes kilometers brachten de stappers langsheen weidse natuur van een schitterend Vlaams Ardennenlandschap.

 • 28ste Wintertocht te Marke

  28ste Wintertocht te Marke

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  W.S.K. Marke organiseerde zijn 28ste Wintertocht nu eens niet vanuit het vertrouwde Sint-Denijs (Zwevegem), maar wel vanuit zijn wortels: Marke. Welbepaald was het O.C. Marke in de Hellestraat de uitvalsbasis voor alle omlopen.

 • Schitterende wintertocht bij CSC Lierde

  Schitterende wintertocht bij CSC Lierde

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Zondag 11 februari richten we onze wandelschoenen naar het landelijke eenvoud van de Vlaamse Ardennen. In Maria-Lierde organiseert CSC Lierde reeds voor de 19de maal haar wintertocht. Als plattelandsdorp telt Sint-Maria-Lierde tegenwoordig twee kernen.

 • Uitreiking van de Vierkunststedentrofee 2017.

  Uitreiking van de Vierkunststedentrofee 2017.

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Na de wandeling in Marke (bij Kortrijk), was er in het Ontmoetingscentrum Marke en enkel voor de genodigden een receptie. De Vierkunststedentrofee is georganiseerd door de volgende vier clubs : de Frisse Stappers Brugge, Hanske de Krijger Oudenaarde, WSK Marke en de Florastappers Gent. De clubs die op drie van de vier tochten vertegenwoordigd zijn geweest, en met minstens 10 verschillende deelnemers kwamen in aanmerking. De best vertegenwoordigde clubs (19) kregen een prijs : een 4 kunststeden kunstwerkje.

 • Recordopkomst voor Lichterveldse Oliebollentocht

  Recordopkomst voor Lichterveldse Oliebollentocht

  Geschreven door Beheerder op 10-02-2018

  Op zaterdag 10 februari 2018, eerste dag van de Krokusvakantie, stond er in de provincie West-Vlaanderen slechts één wandeltocht op het programma, nl. in Lichtervelde. Vanuit zaal de Schouw stonden de Margrietestappers in voor hun befaamde oliebollentocht, een jaarlijkse wandeltocht die naam en faam verworven heeft. Van heinde en verre kwamen maar liefst 3028 wandelaars afgezakt naar het hartje Houtland voor een rustige winterse wandeling. Dat de gratis portie lekkere oliebollen er voor iets tussen zit is een feit.

 • Herkenrodetocht te Kuringen (15/04/2018)

  Herkenrodetocht te Kuringen (15/04/2018)

  Geschreven door Beheerder op 05-02-2018

  Ontloken in de oeverloze stilte aan de boord van de kronkelende Demer, groeide en bloeide tot aan de Franse Revolutie ruim zes eeuwen lang het oudste en rijkste vrouwenklooster van ons land: de Cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode. De verbeurdverklaring van alle kloostergoederen en openbare verkoop van de abdij betekende het begin van de aftakeling van dit eens zo dynamisch centrum.

 • Bokkenrijderstocht in Overpelt (Limburg)

  Bokkenrijderstocht in Overpelt (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 04-02-2018

  4 februari ging ik wandelen in het Kempisch dorp Overpelt. De start van de wandeling had plaats in de grote school campus Mater Dei. De wandelclub de Bokkenrijders stippelde een wandeling uit in hun eigen thuisbasis Overpelt. Er waren verschillende afstanden van 3 t.e.m. 19 km. Het was morgens erg druk in de ruime startlocatie, maar alles verliep naar wens. Na 13 uur waren er meer dan 1215 inschrijvingen.  

 • Doffenwandeling in St-Jozef-Olen

  Doffenwandeling in St-Jozef-Olen

  Geschreven door Beheerder op 03-02-2018

  Op zaterdag 3 februari vormde St. Jozef-Olen, een parochie van Olen, gelegen in de provincie Antwerpen, het decor van onze wandelbestemming. In deze schitterende omgeving organiseerde wandelclub Gedoviba hun Doffenwandeling. Het ontmoetingscentrum De Vrede in St. Jozef-Olen was de startplaats van de traditionele 11e Doffenwandeling. Na de nodige inschrijfformaliteiten en nog enkele foto’s van de medewerkers te nemen, gingen we op weg.

 • 31ste Sprokkeltocht te Sint-Lievens-Esse

  31ste Sprokkeltocht te Sint-Lievens-Esse

  Geschreven door Beheerder op 03-02-2018

  Een grijze, regenachtige zaterdag brengt menig wandelaar naar Sint-Lievens-Esse voor de Sprokkeltocht van wandelclub Land van Rhode. De prachtige omgeving nodigt uit tot wandelen en de wandelclub staat bekend om zijn mooie parcours. Echter door de overvloedige regen van de voorbije week werden enkele prachtige dreven en wegels in echte modderpoelen herschapen. Dit mocht de pret niet drukken, een wandelaar maalt niet om een beetje modder min of meer.

Toon   
Pagina 1 van 186

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate